Alexandra Pelikánová k sobotnímu programu v Misanu

V sobotu bojovala Alexandra Pelikánová, společně s ostatními jezdci závodu Last Chance Race, o umístění v Top6 zaručující postup do nedělního hlavního závodu. Ve finále obsadila patnácté místo, takže se do hlavního závodu kategorie Supersport 300 nedostala. Další šanci bude mít na okruhu v Donington Parku, kde se pojede už za dva týdny.

Na rozdíl od pátečních tréninků, kdy účastníky závodního víkendu seriálu WorldSBK v italském Misanu trápily vysoké teploty, čekaly na závodníky a závodnice během sobotního programu dešťové přeháňky a vysoká vlhkost vzduchu. „Před tréninkem nebylo jasné, zda bude trať suchá, nebo mokrá. Rozhodli jsme se pro mokré nastavení, ale trať za chvíli oschla, takže jsem toho moc nenajezdila,“ uvedla Pelikánová. Přestože v tréninku odjela pouhá tři kola, obsadila jednadvacáté místo, které ještě vylepšila o jednu pozici v Superpole. „Před Superpole hodně zapršelo, což mi sedlo a dlouho jsem se držela na osmé pozici ve své skupině. Bohužel se mi ale nepodařilo zajet rychlé kolo, takže jsem nakonec klesla na dvacáté místo,“ pokračovala devatenáctiletá rodačka z Brna. Od patnáctého místa a přímého postupu do hlavního nedělního závodu ji tentokrát dělily čtyři desetiny sekundy.

I v italském Misanu tak Pelikánová startovala do závodu Last Chance Race, tedy závodu, z nějž se prvních šest v cíli kvalifikuje do hlavního nedělního závodu. Start závodu o postup byl kvůli prudkému dešti, jenž ovlivnil a dvakrát přerušil i hlavní závod kategorie Superbike, posunut o hodinu. Pelikánová do něj startovala z 10. místa a věřila, že na mokré trati naváže na svůj dobrý výkon z předchozího tréninku a Superpole a zabojuje o postup do nedělního programu.

„Start se mi povedl a pohybovala jsem se kolem desátého místa. Doufala jsem, že bude pořád pršet, jenže chvíli po startu pršet přestalo a trať začala osychat. To mi vůbec nevyhovovalo a začala jsem se propadat. V předposledním kole jsem alespoň předjela dva jezdce,“ konstatovala závodnice týmu Kawasaki GP Project, která závod dokončila na patnáctém místě a nepostoupila tak do hlavního nedělního závodu.

„Mrzí mě, že jsem nedokázala využít šanci, kterou jsem o tomto víkendu měla, a postoupit do hlavního závodu. Přesto to pro mě byl zatím nejlepší závodní víkend letošní sezóny. Chtěla bych poděkovat členům týmu za dobře odvedenou práci a partnerům a fanouškům za podporu,“ dodala Pelikánová.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist