Aegerter prodloužil s Ten Kate Racing a cílí na obhajobu titulu

Švýcar Dominique Aegerter získal ve svém premiérovém roce jezdce WorldSSP titul mistra světa už v Argentině. Do Indonésie, kde je na programu poslední podnik sezony, Aegerter přijede koncem listopadu nejen s titulem, ale také s novou smlouvou. Švýcar totiž prodloužil spolupráci s týmem Ten Kate Racing Yamaha a v roce 2022 se pokusí obhájit titul. Naposledy se něco podobného stalo v období let 2015 a 2016, když v supersportech dominoval Turek Kenan Sofuoglu, který si na konto tehdy připsal čtvrtý a pátý titul v pořadí.

Jednatřicetiletý Dominique Aegerter přestoupil do superbikového šampionátu po jedenácti letech závodění v sérii mistrovství světa Moto2. Švýcar byl okamžitě výrazným hráčem v poli WorldSSP a do této chvíle bodoval deseti vítězstvími a celkem čtrnácti umístěními na stupních vítězů. Vzhledem k tomu, že jel také světový pohár MotoE, byl nucen vynechat dva závody SSP v Katalánsku, přesto jeho rivalové nebyli schopni této výhody využít.

„Jsem moc rád, že budu v roce 2022 pokračovat s týmem Ten Kate Racing Yamaha,“ uvedl Dominique Aegerter. „Máme za sebou skvělou první sezonu s mnoha úspěchy a titulem mistra světa. Těším se na spolupráci se stejnými lidmi také v příštím roce. V Ten Kate se cítím jako doma a díky tomu jsme silným týmem. Příští rok už budeme mít více zkušeností a více dat, takže cílem bude s Yamahou R6 obhájit titul mistra světa.“

„Našim společným cílem je pokračovat a společně růst také v roce 2023. Chtěl bych tímto poděkovat všem partnerům a sponzorům, kteří nám umožňují si plnit sny. Ze všeho nejdřív ale pojedeme do Indonésie, důležitého závodu, v němž se budeme snažit získat co nejvíc bodů pro šampionát týmů.“

Nizozemský tým Ten Kate Racing letos slavil titul poprvé od roku 2014, kdy byl v supersportech první jejich jezdec Michael van der Mark. Zároveň je do jejich desátý titul v třídě WorldSSP. V Indonésii můžou Nizozemci vyhrát další titul, tentokrát v soutěži týmů, kde jim nyní patří vedoucí pozice.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist