V Chorvatsku byli v Int. Sidecar Trophy Češi dvakrát třetí

Třetí dvojzávod šampionátu International Sidecar Trophy se o uplynulém víkendu konaly v přímořském letovisku Rijeka. Tentokrát se do závodů přihlásilo deset posádek v kategorii F1 a devět posádek kategorie F2, ve které jsme měli zastoupení jedné české posádky Miroslav Medek s Kateřinou Rozenekovou.

V pátek se s okruhem dlouhým 4,2 km, osmi pravými a sedmi levými zatáčkami seznamovali všechny přihlášené posádky. Nejprve všichni absolvovali volné a pak dva kvalifikační tréninky. Prvnímu i druhému kvalifikačnímu tréninku dominovali v kategorii F1 Milan Špendal – Freddy Lelubez ze Slovinska a Streuer Benni Rousseau Kevin z Holandsa v kategorii F2. Čtrnácté místo na startovním roštu patřilo Mirkovi a Kateřině.

Sobotní program začínal warm upem, kterého využilo šestnáct posádek. Česká posádka to vzala poctivě a každým kolem zrychlovala, aby byla dostatečně připravena na závod. První závod „sprint“ se jel kolem 14 hodiny, kdy sluníčko pořádně hřálo a asfalt se tak zahřál až na 54 stupňů. Sprint byl vypsán na šest kol a na předních pozicích se žádné velké boje nesváděly. První v kategorii F1 dojel Milan Špendal Freddy Lelubez a v kategorii F2 Streuer Benni Rousseau Kevin. O další pozice se vedl tuhý boj, do kterého se zapojila i naše posádka. Miroslav Medek s Kateřinou Rozenekovou dojeli v kategorii F2 na celkovém 5. místě, když až na cílové čáře podlehli loňským vítězům Knapton KenRoick Enrico avšak v Int. Sidecar Trophy obsadili 3.místo a zaslouženě stanuli na stupních vítězů.

V sobotu odstartoval i druhý závod na šest kol, který byl po nehodě posádky Remy GascheKatrin Meyer zastaven červenými vlajkami a následně zrušen.

Nedělní hlavní závod na dvanáct kol byl v prvních kolech velká mela a vzhledem k teplotám, které v Rijece panovaly, postupně na trati zůstaly některé posádky. Na nejvyšší stupínek se opět v kategorii F1 dostal Milan ŠpendalFreddy Lelubez avšak v kategorii F2 se postavil nejvýše tým Scott Lawvy – Helen Deeley z Velké Británie. Česká posádka Miroslav Medek s Kateřinou Rozenekovou dojeli celkově čtvrtí, ale opět bodovali 3.místem v šampionátu Int. Sidecar Trophy.

Miroslav Medek s Kateřinou Rozenekovou si tak z Rijeky odváží 32 bodů za dvě krásná 3. místa v kategorii F2. V celkovém hodnocení Int. Sidecar Trophy si Miroslav s Kateřinou polepšili na průběžné 3. místo se ziskem 74 bodů. Absentujícímu Petrovi Fišarovi s Ondřejem Kopeckým patří 9.místo.

Šampionát Int. Sidecar Trophy se nyní vrací opět k nám do České republiky a to ve dnech 3. – 4. červba 2017 na autodrom v Mostě. Tímto vás zvu do Mostu, přijďte podpořit opět obě české posádky.

 

Výsledky Int. Sidecar Trophy v Rijece – ZDE

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist