Steinhausen/Cluze vyhráli úvod MS-Side

Hned v prvním letošním závodě MS-Side přesvědčil všechny pochybovače Jörg Steinhausen, že je pevně rozhodnut získat letos titul světového šampiona.

V minulé sezóně prohráli Jörg Steinhausen a Gregory Cluze titul MS hodně těsně až v posledním závodě s britskou dvojicí Tim Reeves/Ashley Hawes. Na letošní rok se ale německo-francouzská dvojice připravila s jediným cílem, získat titul a hned od prvního závodu jde tvrdě za svým cílem. Ačkoliv Steinhausen trochu zapsal na startu a ze začátku jel až pátý, tak od poloviny závodu začal zrychlovat, když do té doby schválně šetřil gumy. 4 kola před koncem předjel Steinhausen doposud vedoucího Fina Pekku Päivärinta se spolujezdcem Adolfem Hänni a závod vyhrál. Finsko-švýcarský dvojice ovšem byla se svým druhým místem navýsost spokojena, nebo´t 57-letý spolujezdec absolvoval teprve 14 dní před tímto závodem operaci ramene.

           

Za bratrskou dvojicí Ben a Tom Birchall, kteří zde jeli s vypůjčeným motocyklem - ten vlastní ještě nebyl hotov - skončili jako čtvrtí Kurt Hock/Enrico Becker, ačkoliv měli smůlu a když se jim zablokovalo zadní kolo, tak se dokonce propadli z třetího místa až na pozici 12.
Výsledek úvodního závodu MS-Side 2013 - Aragón: 1. Jörg Steinhausen/Gregory Cluze (D/F), LCR BWM; 2. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni (FIN/CH), LCR Suzuki; 3. Ben Birchall/Tom Birchall (GB), LCR Suzuki; 4. Kurt Hock/Enrico Becker (D), LCR Suzuki; 5. Scott Lawrie/James Neave (GB), LCR Suzuki; 6. Robert Zimmermann/Manuel Eckert (D), LCR Suzuki.
FIM Sidecar World Championship - kalendář 2013

06. / 07. dubna – Motorland Aragon / Španělsko / MS-Superbike / 1 jízda
15. / 16. června – Rijeka / Chorvatsko / 2 jízdy
28. / 29. června – Assen / Nizozemí / MotoGP / 1 jízda
13. / 14. července – Sachsenring / Německo / MotoGP / 1 jízda
03. / 04. srpna – Assen / Nizozemí / Gamma Racing Days / 1 jízda
16. / 17. srpna – Oschersleben / Německo / MS-Endurance / 2 jízdy
30. srpna / 01. září – Schleizer Dreieck / Německo / 2 jízdy
20. / 21. září – Le Mans / Francie / MS-Endurance / 1 jízda

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist