Opět české zastoupení při IDM v sidekárách

Naplněné tribuny, ideální počasí a špičkové závody bez omezení. Takový byl již 86 ročník závodů na německém Schleizu, které shlédlo přes 28 000 diváků.

Jednalo se o první akci IDM (Mezinárodní mistrovství německa) od začátku koronové pandemie, kde pro účastníky a návštěvníky neexistovala žádná omezení. „Závody na Schleizer Dreieck jsou vždy vrcholem našeho závodního kalendáře a díky otevřenému přístupu do paddocku zůstalo IDM věrné svému rozhodnutí umožnit fanouškům co nejbližší kontakt s jezdci“ říká manažer série Normann Broy z Motor Presse Stuttgart.

Z českých zástupců se o víkendu představil jen sidecárový spolujezdec Ondřej Kopecký. Ten po boku Markuse Schweglera startuje v německém týmu Motorsport Königswartha. Oba se plně soustřední na IDM a zatím to nese ovoce. Od prvních tréninků se tato posádka, se startovním číslem 19, pohybovala mezi nejrychlejšími a ne jinak tomu bylo i v samostatných závodech. Nakonec z toho bylo dvakrát umístění na stupních vítězů, když v sobotním závodě brali body za druhé místo a v nedělním za třetí.

Ondřej Kopecký závod hodnotil slovy: „Tak takovýto vstup do sezóny jsme opravdu nečekali. Ze čtyř odjetých závodů jsme si připsali body dvakrát za druhé místo, dvakrát za třetí a druhé místo nám patří i v průběžném hodnocení šampionátu. Je vidět, že změny na stroji, které tým přes zimu připravil fungují a my jsme schopni vylepšovat naše maxima. Věřím, že nastolený trend udržíme i když sezóna bude ještě dlouhá. O ničem není rozhodnuto a v osmi závodech, které nás ještě čekají, se rozdá hodně bodů.“

Další IDM souboje jsou naplánovány na víkend 13. – 15.srpna v Assenu.

Kompletní výsledkový servis.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist