Ondřej Kopecký na tandemu s Vláďou: Odešly nám brzdy a byl to největší šrumec, co jsem zažil

Dalším hostem seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je Ondřej Kopecký, který se už dlouhé léta věnuje silničním sajdkárám a nyní jezdí „rychlé“ sajdy ve světové špičce. Ondra jezdí jako spolujezdec a v tomto rozhovoru přiblíží, jak to v závodech sajdkár chodí, co všechno to obnáší a že to někdy celkem bolí.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak se Ondra dostal k závodění na sajdkáře
  • Jak vypadá závodní technika a jaké jsou pravidla v různých šampionátech
  • O roli spolujezdce a vzájemné důvěře mezi řidičem a spolujezdcem
  • Jak to při závodech chodí
  • O pádech a horkých chvilkách, které zažil a nechtěl by je opakovat
 

Silniční sajdy jsou neskutečnou podívanou a všem musím doporučit tyhle závody vidět na vlastní oči. Jeden z podniků německého šampionátu IDM se jede také u nás v Mostě a je skvělé, že tam máme svého koně v podobě spolujezdce Ondry Kopeckého. Poslechněte si rozhovor, kde Ondra vypráví, jak vypadaly jeho začátky se sajdkáry, jak se od veteránů posunul na rychlou sajdu poslední generace a pak ještě dál, tedy do německého IDM a evropského šampionátu.

Náš tip

Stahujte nezkrácenou verzi zde: kopecky.mp3

Ondra Kopecký vysvětluje, jaká je jeho role spolujezdce při závodech, jak se na sajdu musí připravovat a co všechno musí umět. Zajímavé je přiblížení závodní techniky, jaký je rozdíl mezi sajdou F1 a F2 a také to, jak se sajdkára ovládá. Zajímá vás, jestli se už někdy vykulil a jestli by byl schopen dělat spolujezdce úplně každému. Přeci jen, důvěra v řidiče musí být maximální a to pochopitelně platí také opačně. Ondra Kopecký se svým parťákem a týmem má hodně slušně rozjetý šampionát a bojují o titul. Držte jim palce a v ideálním případě se zajeďte podívat na závody v nedalekém německém Oscherslebenu. Jak Ondra říká, všichni jsou v paddocku otevření a je šance se závodníky potkat, a na techniku si doslova sáhnout.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Venda přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist