Napínavé závody FIM Sidecar na Pannonia Ringu

Minulý víkend se na Pannonia Ringu v Maďarsku sjelo třináct sidekárových týmů bojujících v rámci mistrovství světa. Po dvou kvalifikacích si první post vyjela posádka bratrů Bena a Toma Birchall, za nimi se postavili Tim Reeves s Markem Wilkesem a třetí byli Pekka Pavarinta – Jussi Veravainen.

Sobotní sprint na 9 kol začal bitvou Reeves – Wilkes, kteří se dostali před bratry Birchall. Třetí místo si bezpečně drželi Pavarinta – Veravainen. Ke konci závodu začal Reeves dostávat braty Birchall pod velký tlak. Stejně jako mnoho závodů v minulosti byli Birchall v určitých částech tohoto okruhu lepší, ale Reeves – Willkes se nevzdávali a několikrát měli i oni převahu a dostali se před bratry. Nakonec po pár předjížděcích manévrech to byli Ben a Tom Birchall, kteří zvítězili pouze o 0.336 sekundy. Nejlepší čas závodu byl však připsán týmu Reeves – Willkes s časem 1'59,352 sekundy.

Nedělní závod byl vypsán na 15 kol a hned na začátku závodu předváděli první tři týmy pěknou rošádu. Paivarinta – Veravainen si vzali vedení nad Reeves – Wilkes a třetí tak byli bratři Birchall. O několik kol později se Reeves – Wilkes vrátili na přední příčku následováni Birchlly a Paivarintou – Veravainen. Vše však bylo o pneumatikách a tak zde možná sehrála roli i taktika týmů. Reeves vzal za plyn a tak si ke konci závodu udělali náskok před bratry Birchall. S menší mezerou následovali třetí Paivarinta – Veravainen. Tim Reeves a Mark Wilkes tvrdě vybojovali vítězství v hlavním závodě a připsali si tak opět nejrychlejší čas závodu 2'00,723 sekundy.

Výsledky - result-gold-race-pannonia-ring2.pdf

FIM SideCar Championship 2019

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist