MS Sidekár s českou účastí, Kopecký nastoupil s Kimeswengerem z SRT#11

Předposledním podnikem zavítalo mistrovství světa silničních sidekár ve dnech 23. – 25. srpna do chorvatské Rijeky. V Rakouském týmu SRT#11 se po boku Petera Kimeswengera představil i Ondřej Kopecký. Ten se letos účastní Evropského poháru v týmu DELTA Racing s Michaelem Grabmüllerem a v rámci Německého mistrovství startuje po boku Markuse Schweglera v týmu Motorsport Königswartha. Ondřej svými výkony během sezóny zaujal a tak není divu, že přišla nabídka na start v MS.

Kapitoly článku

Nabitý program posledních týdnů a horké počasí, které o víkendu v Rijece panovalo, doslova odrovnalo nadupanou techniku a tak sobotní závod dokončila jen polovina startovního roštu. Přesto byly k vidění napínavé souboje jak o první místo tak o další pozice. Z vítězství se radovala průběžně vedoucí posádka šampiónátu Reeves – Wilkes, když jim k tomu umístění pomohlo odstoupení, až do poloviny závodu vedoucích, bratrů Birchallů. O další pozice tvrdě bojovali Švýcaři Schlosser – Fries, Wyssen – Hofer s finskou posádkou Paivarinta - Veravainen. V cíli bylo pořadí následující Reeves – Wilkes, Schlosser – Fries a Paivarinta Veravainen. Bohužel závod skončil pro poruchu elektroniky týmu SRT#11 hned v prvním kole. Ondřej Kopecký tak svůj první start v mistrovství světa ve světové body neproměnil, což bylo velké zklamaní.

Nedělní „Gold Race“ na osmnáct kol startoval v pravé poledne a všem startujícím dal řádně zabrat. Vždyť samotná porce osmnácti kol na tomto technickém a rychlém okruhu je velmi náročná, natož v tropických vedrech, která panovala. Startovní pole bylo ochuzeno o tři posádky, které na start nepustily technické poruchy. Mezi nimi byla bohužel i posádka Peter Kimeswenger - Ondřej Kopecký. Tentokrát si od počátku suverénně vedla posádka bratří Birchllů. Po odstoupení sobotních vítězů se na druhou pozici opět dostali Švýcaři Schlosser – Friew, pro které to byl zatím nejúspěšnější závodní víkend po návratu k sidekárovému sportu. Třetí pozici si bezpečně udržoval Fin Paivarinta. Divácky nejzajímavější souboje sváděli bratři Christieové se Švýcary Wyssen – Hofer, když bojovali o čtvrté místo.

Vyjádření Ondřeje Kopeckého k premiérovému startu v mistrovství světa: „V první řadě bych chtěl poděkovat týmu SRT11 za důvěru a možnost postavit se na start mistrovství světa. Zároveň musím poděkovat všem mechanikům, kteří se o víkendu nezastavili a během soboty museli měnit dvakrát motor. Prožil jsem víkend na který jsem se moc těšil a určitě jsem do Rijeky odjížděl s větším očekáváním a cílem urvat nějaký ten světový bodík. Bohužel se nepodařilo i když jsme pro to všichni udělali maximum. MS se jede prostě na hraně. Velký počet kol dá zabrat jak fyzičce posádky tak samotné technice, která nás bohužel tentokrát nepodržela. Uvidíme jestli se podaří pro příští sezónu zajistit dostatek financí a mít tak permanentní místo v MS.“

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist