IDM sidekár tentokrát uvítal Red Bull Ring

Čtvrtý podnik IDM sidekár se odehrál ve dnech 27. – 29. 9. na rakouském okruhu Red Bull Ring. Tentokrát diváci mohli vidět celkem 18 týmů, ale také nejlepší posádky sidekárové sportu. Díky termínu a blízkosti posledního podniku Mistrovství světa, který se jel o týden dříve v Chorvatské Rijece, si většina světové špičky pár dnů odpočinula u moře a plna síly si přijela zazávodit na Red Bull Ring.

Od prvních tréninků tento podnik opanoval brit Todd Ellias, kterému dokázal sekundovat jen osminásobný mistr světa Tim Reeves. O další pozice bojoval vedoucí muž IDM Sattler se švýcarem Markus Schlosser a finem Pekka Päivärinta.

České barvy byly zastoupeny spolujezdcem Ondřejem Kopeckým, který startuje v německém týmu Motosport Königswartha po boku boku Markuse Schweglera. Tato dvojice přijela na Red Bull jako druhá posádka celkového hodnocení. Po celý víkend bojovali s nastavením sidecáry a hlavně v sektoru dva ztráceli drahocené vteřiny. Po chybě a následných hodinách v sobotním závodě brali body za osmé místo. V nedělním závodě se jim dařilo lépe a do šampionátu si připsali body za šesté místo.

Závod Ondřej Kopecký komentuje: „V konkurenci, která se tento víkend sešla jsme moc šancí na lepší umístění neměli. Aspoň jsme mohli okoukat něco od profíků a jedině ježdění s těmi nejlepšími nás může posounout dál. Čekají nás ještě dva podniky (4 závody) a pořád držíme šance na pódiové umístění v IDM. Je super, že jsme stále ve hře a je o co závodit.“

Další podnik se jede 24. -26. 9. na Hockenheimu a finále bude o týden později na Sidecárovém festivalu v Oscherslebenu.

Kompletní výsledkový servis.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist