IDM sidecár s dvojnásobnou českou účastí

Pro letošní rok je v kalendáři IDM Sidecár šest zastávek. Diváci i samotní jezdci se mohou vždy těšit na dva závody během víkendu. Novinkou je samotný systém kvalifikací, kdy sobotní sprint je i kvalifikací pro nedělní hlavní závod. Další změnou je zrušení kategorie do 1000 ccm a po vzoru mistrovství světa se jede jen v kubatuře do 600 ccm.

První klání se odehrálo na nedalekém Lausitzringu a české fanoušky může těšit dvojnásobné české zastoupení. Již do své čtvrté sezóny v tomto šampionátu vstupuje Ondřej Kopecký, který s Markusem Schweglerem obahuje loňské třetí místo. Nováčkem v rychlých Sidecárách je Ondřej Sedláček, který po letech na veteránských Sidecár pro letošek přijal výzvu přestupu do světa rychlých závodů. Po boku zkušeného rakouského závodníka Petera Kimeswengera bude sbírat zkušenosti v týmu SRT11.

Celemu závodnímu víkendu dominovalo Švýcarské duo Markus Schlosser - Marcel Fries. Úřadujíci mistři světa nenechali nikoho na pochybách, že jsou v současnosti jedničkou ve světa Sidecár a start z pole position proměnili ve vítězný double. Nestačil jim ani devítinásobný mistr světa Tim Reeves, který letos oznámil útok na titul v IDM. Tento Šampionát dokonce pro letošní rok upřednostňuje před Mistrovstvím světa. Na třetím místě skončil v obou závodech loňský mistr IDM Josef Sattler se spolujezdcem Lucou Schmidtem.

Z českých zástupců si lépe vedl nováček Ondřej Sedláček, který se s Peterem Kimeswengerem celý víkend atakovali TOP 5. Nakonec si z Lasitzringu odváží body za 5 a 7 místo. Průběžné 5 místo jim patří i v celkovém hodnocení šampionátu. Ne příliš podařený start do sezóny 2022 prožívá Ondřej Kopecký. Předsezóní testování ve Francii bylo zakončeno nehodou a štěstí duu Schwegler - Kopecký nepřálo ani tentokrát. Z prvního závodního víkendu si odváží body jen za osmé místo ze sobotního sprintu. Nedělní závod pro ně bohužel skončil výletem mimo trať.

Dalším podnikem IDM Sidecár bude domácí Most.

Termíny:
06. - 08.0 5. Lausitzring / Německo
24. - 26. 06. Most
22. - 24. 07. Schleiz / Německo
02. - 04. 09. Red Bull Ring / Rakousko
23. - 25. 09. Hockenheim / Německo
30. 09. - 02. 10. Oschersleben / Německo
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist