IDM Side v Mostě

Po změně pravidel a termínové kolizi s Mistrovstvím světa se bohužel v Mostě sešla menší konkurence než tomu bylo v minulých letech. Dalším podnikem IDM bude už za tři týdny Schleiz v termínu 22. – 24. 7. 2022.

Kapitoly článku

Celý víkend to byla osamocená jízda pro dvojici Tim Reeves - Kevin Rousseau. Osminásobný mistar světa, který letos dává přednost IDM před MS, nenechal nikoho z přihlížejícíh na pochybách o svých kvalitách. Dominoval jak kvalifikacím, tak samotným závodům a z Mostu si odvezl plný bodový zisk.

Jediným, kdo se Timovi snažil přiblížit, byl loňský šampión IDM a týmový kolega Josef Sattler - Lucca Schmidt. Sattler výkon komentoval: „V současné době jsme hodně daleko od časů, které jsme zde zajeli loni, ale důvod nevím.“ Jediný moment, kdy se dostali na první místo, byl druhý závod, kdy se start nepovedl Timovi Reevesovi. Vedení si však neužívali dlouho.

Divácky zajímavé závody se odehrávaly až o třetí místo, kde hned sedm posádek zajíždělo neskutečně vyrovnané časy. Již samotné kvalifikace naznačily, že to bude boj a to se potvrdilo v obou závodech, které diváci mohli během víkendu shlédnout.

Kvalifikace z této skupiny nejlépe zvládl Peter Kimeswenger - Ondřej Sedláček následováni Max Zimmermann - Ronja Mahl. Z páté pozice do závodu výrážela další posádka s českou účastí Markus Schwegler - Ondřej Kopecký.

V sobotním sprintu není moc času na taktizování a je potřeba hned od záčátku tvrdě útočit a zkusit se probít startovním polen vzhůru. Tuto taktiku praktikovali všechny posádky a tak nebyla nouze o předjížděcí manévry. Jeden z nich dokonce rozhodl celý závod, když Schwegler -Kopecký při útoku na třetí pozici probrzdili první zatáčku. Rovně musela i další posádka Zimmermann - Mahl která chtěla útočit venkem. Obě posádky skončili ve štěrku, ale mohli hned pokračovat v závodě dál. Vítězem souboje se nakonec stal mladý jezdec Lennard Göttlich a jeho spolujezdec Uwe Neubert. Ti byli ve správnou chvíli na správném místě a využili zaváhání k předjetí. Před obě posádky výletující ve štěrku se ještě dostali Janez Remse - Manfred Wechselberger. Ze souboje rovněž těžila posádka Kimeswenger - Sedláček, která poodskočila bojujícím soupeřům za sebou a mohla slavit konečné třetí místo. Fantastický úspěch pro českého zástupce a letošního nováčka v IDM.

Do nedělního dlouhého závodu na 12 kol se startuje na základě výsledků sobotního sprintu.To znamenalo komplikace pro posádku Schwegler - Kopecký, která v sobotu dokončila závod na osmém místě. Start se nepodařil dosud dominujícímu Reevsovi, ale netrvalo dlouho a během pár kol se dostal do vedení a nadále navyšoval svůj náskok. Druhou pozici stejně jako v sobotu kontrovala posádka Sattler - Schmidt. Boje o třetí pozici opět vrcholily. Za posádkou Kimeswenger - Sedláček se usadila hned šestice soupeřů, která postupně zkoušela přejížděcí manévry. Nejdříve se spálila posádka Göttlich – Neubert, která svou snahu přehnala a skončila v hodinách. Dalším, kdo zkusil předjížděcí manévr, tak byla posádka Remse - Wechselberger. Pro tu útok na třetí pozici skončil vyjetím mimo trať. Dobře si ve druhém závodě vedla i posádka Schwegler - Kopecký. Ta se každým kolem posouvala startovním polem vzhůru až se pověsila na záda třetím Kimeswenger - Sedláček. Nakonec ani oni nebyli úspěšní při útoku na třetí pozici. Jejich snahu zastavila porucha řazení. Nic tedy nebránilo tomu, aby se opět na stupně postavili Peter Kimeswenger - Ondřej Sedláček.

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist