FIM Sidecar na Oscherslebenu

Minulý víkend se jel již třetí díl mistrovství světa na 3667 km dlouhém okruhu v Oscherslebenu, na kterém se závodí od roku 1997

Bratři Ben a Tom Birchall si ve volných jízdách i kvalifikacích vyjížděli jasné první místo a tak se postavili na pole position. Za jejich zády se pak postavil tým Pekka Pavarinta – Jussi Veravainen a třetí byli Tim Reeves – Mark Wilkes. Tyto tři posádky dělil nejrychlejší čas v řádu jedné sekundy.

Po velké bitvě v sobotním závodu na 11 kol, který se jel ve velkých vedrech, nakonec první místo brali Tim s Markem, druzí byli Ben s Tomem a třetí dojeli Pekka s Jussim. Tim s Markem nejdříve čekali na chybu Pekky s Jussim, aby se dostali na druhé místo. Dočkali se v polovině závodu a dvě kola před koncem se přiblížili na dostřel za bratry Bena s Tomem až se jim je podařilo předjet a vyhráli rozdílem 0,614 sekundy.

Do druhého závodu na 21 kol nejlépe odstartovali bratři Ben a Tom. Hned za ně se dostal Pekka s Jussim a třetí nejlepší start měl Markus Schlosser – Marcel Fries. V tomto opravdu dlouhém závodě se odehrávala pouze jediná bitva a to mezi Pekkou s Jussim a Timem s Markem. „Zlatý“ závod vyhráli bratři Ben s Tomem, druzí skončili Tim s Markem a třetí byli opět Pekka s Jussim

V polovině sezóny je pořadí v mistrovství světa následující. Vedou Tim Reeves – Mark Wilkes se 110 body, druzí jsou Ben a Tom Birchall se 103 body a třetí je Pekka Pavarinta – Jussi Veravainen s 89 body.

FIM SideCar Championship 2019

Kalendář 2019 - FIM SideCar Championship

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)
Dušan Belica - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist