Tomáš Holubec o Hungaroringu

Jední z jezdců, kteří na svých kapotážích vozí logo těchto stránek, je i Tomáš Holubec, který získal při úvodním závodě našeho šampionátu štokových šestek třetí místo. V článku naleznete jeho postřehy z celého víkendu, ale i několik fotografií.

Před odjezdem do Maďarska, jsem vůbec nevěděl co od závodu můžu čekat a jaká tam bude konkurence. Ve středu odpoledne jsme se s taťkou vydali na cestu, směr Hungároring. Na okruh jsme dorazili v nočních hodinách.
Ve čtvrtek ráno začali první volné tréninky na vodě, ale já čekal až přestane pršet a bude sucho. Naštěstí odpoledne trať oschla a mohlo se jezdit na suchých pneu. Dlouho jsem neváhal a vyrazil poprvé na trať. V odpoledních trénincích jsem najezdil velmi málo kol, kvůli problémům s dobíjením.

      Páteční ráno jsem opět začal volnými tréninky. Motorka už byla v pořádku a mohl jsem vyrazit na první měřený trénink. Po celou dobu se mi jezdilo velice dobře a bez problémů. Po návratu do boxů jsem byl mile překvapen pátým nejrychlejším časem a z českých řad zástupců jsem byl první.
V sobotu byl druhý měřený trénink. Vyjel jsem na trať na gumách z předešlého dne. Čas jsem nezlepšil a byl jsem odsunut na sedmé místo. Ve zbytku soboty jsem objížděl trať na skútru a sledoval ostatní jezdce na trati.

      Nakonec přišla neděle. Přijela mě podpořit i moje přítelkyně Simča. Měl jsem velikou chuť do závodů a věděl jsem, že to nebude jednoduché. Od rána jsem se snažil co nejvíce koncentrovat. Ve 12:55 bylo odstartováno. Nevyšlo mi to zrovna nejlépe, protože jsem vyjel o trochu dřív, než zhasla světla. Hned za první zatáčkou jsem byl na šestém místě, v další spadl jezdec přede mnou a za mnou byla taky těžká havárie. Proto byl závod zastaven a startovalo se znovu. Podruhé se mi podařilo perfektně odstartovat a hned jsem byl na pátém místě. Po celou dobu jsem se soustředil na jízdu a hlavně na to abych nespadl. Možná proto, jsem nedokázal zlepšit čas z tréninku a jel jsem opatrně. Během závodu jsem udělal drobnou chybičku, která mě stála dvě místa. Cílem jsem projel jako osmý a z Čechů jako třetí. Takže beru body za třetí místo a domu jsem si odvezl pohár. Protože nemůže pořádně trénovat jsem šťastný za toto umístění a super výsledek!
Především bych chtěl poděkovat mému taťkovi, panu Múllerovi, Michalu Měšťanovi z prodejny motocyklů Mladá Boleslav a všem sponzorům…..
Už se těším na další závod.

      Tomáš #82

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist