Yamanaka vyhrál první závod Rookies Cupu, Salač byl pátý

Start z pole position proměnil Ryusei Yamanaka ve zlato, když vyhrál první závod série Red Bull Rookies Cupu na dráze rakouského Red Bull Ringu. Na druhém místě skončil Xavier Artigas, třetí projel cílem Can Öncü. Český závodník Filip Salač až do konce bojoval o vítězství v závodě, ale nakonec se musel spokojit s body za páté místo. Lídrem průběžného hodnocení je Can Öncü, třetí je Filip Salač. Druhý závod je na programu v neděli.

První závod Red Bull Rookies Cupu zvládl nejlepším možným způsobem japonský jezdec Ryusei Yamanaka, který startoval jako první a první byl také v cíli. Nebyl to ale snadný závod, který by Japonec odjel na špici pole, o pozicích na stupních vítězů rozhodla až bitva v posledním kole závodu.

„Jsem moc šťastný a to jak s mým prvním vítězstvím v závodě, tak z první pole position,“ prozradil Ryusei Yamanaka. „Byl to hodně náročný závod, všichni se předjížděli v každé zatáčce, což bylo hodně intenzivní. Potřeboval jsem mít plán pro poslední kolo. Motorka fungovala výborně, ale myslím, že ji pro zítřejší závod můžeme ještě vylepšit.“

Za Japoncem závod dokončil na druhé pozici Španěl Xavier Artigas, třetí byl Can Öncü. Ještě v předposledním kole vedl závodní pole český jezdec Filip Salač, který ale vedení neudržel a v cíli byl nakonec pátý. „S výsledkem spokojený nejsem, ale s průběhem závodu ano. Byla to skvělá bitva,“ uvedl šestnáctiletý Salač, který do závodu startoval jedenáctý.

Red Bull Rookies Cup 2018 - 1.závod
Sobota, 11.srpna 2018 - Red Bull Ring (AUT)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist