Vyhrál Di Giannantonio, nadvláda Bendsneydera skončila

Po pěti vítězných závodech skončila nadvláda holandského závodníka Bo Bendsneydera, jenž ve snaze vyhrát i ten šestý havaroval v poslední zatáčce okruhu Sachsenring, když se ve druhém německém závodu Red Bull Rookies Cupu snažil předjet Itala Fabia Di Giannantonia. Třetí projel cílem Japonec Kaito Toba, Martin Gbelec byl sedmnáctý, takže bez bodu.

Od startu závodu jeli v přední skupině na prvních třech místech Holanďan Bo Bendsneyder, Ital Fabio Di Giannantonio a Španěl Marc Garcia. Český závodník Martin Gbelec se po startu posunul na deváté místo. Po dalších pěti kolech jeli na prvních dvou místech Bendsneyder s Di Giannantoniem, jenž si už vytvořili sedmisekundový náskok na třetího v pořadí Australana Olly Simpsona.

V polovině závodu bojovali o první místo stále titíž jezdci, to znamená Bo Bendsneyder a Fabio Di Giannantonio. Martin Gbelec potom, co klesl na jedenáctou pozici byl znovu zpátky na deváté, což slibovalo zajímavý přísun bodů. V jedenáctém kole ale český závodník spadl a bylo po nadějích na bodovanou pozici. Gbelec to nevzdal, závodil dál, ale byl poslední dvacátý.

V době, kdy do konce závodu zbývalo pět kol válčila o vítězství v závodě dvojice závodníků Bo Bendsneyder s Fabiem Di Giannantoniem. O třetí místo zase bojovala čtveřice závodníků Marc Garcia, Olly Simpson, Kaito Toba a Raul Fernandez. Martin Gbelec zůstával dvacátý.

V poslední zatáčce před cílem chtěl Bo Bendsneyder dopředu, ale pneumatiky už jeho motorku neudržely a Holanďan skončil ve štěrku únikové zóny. Závod nedokončil, takže první nula. Z vítězství se tak radoval italský závodník Fabio Di Giannantonio, jehož ztráta v průběžném hodnocení nyní na vedení v soutěži představuje šestnáct bodů. Na druhém místě se umístil Marc Garcia, třetí projel cílem Japonec Kaito Toba. Martin Gbelec byl sedmnáctý.

Red Bull Rookies Cup – Závod (2)
Neděle, 12.července 2015 – Sachsenring, Německo
race2_classification.PDF

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist