V Misanu už nastoupí Filip Salač

Do seriálu Red Bull Rookies Cup nastoupí o víkendu český závodník Filip Salač. Ten si letos při závodě MS juniorů v Barceloně zlomil nohu a musel tak vynechat řadu důležitých klání jak světové, tak pohárové série. Na motorku chtěl už v Brně, ale tam mu to zraněná noha hodně zkomplikovala. Nyní na Filipa čeká návrat na startovní rošt a to v jediném klání Rookies Cupu, které je součástí víkendu Grand Prix v Misanu.

Těsně před koncem prázdnin se Filip Salač zúčastnil volných tréninku na brněnském Masarykově okruhu v rámci Dafit Fila Racing Agency. Na své šestistovce se mu i přes nepatrnou bolest podařilo každý trénink zlepšovat a zajíždět tak celkem slušné časy. Cítil se o mnoho lépe, což bylo vidět i na trati.

Za dva dny už s týmem Montáže Brož Racing cestoval do Španělska. Na tréninkovém okruhu Circuit de la Ribera mohl poprvé po červnovém pádu v Barceloně vyzkoušet svůj motocykl MOTO3 s nímž se účastní mistrovství světa juniorů FIM CEV Repsol. I když je tato menší závodní trať (2200m) poměrně nová, střídá se tu řada známých jezdců jako Masia, Ruiz, Polanco, Herrera nebo Barbera. Filip si tak mohl nejen kvalitně zatrénovat, ale dostal se i poměrně rychle zpět do tempa, když zajel nový traťový rekord.

Tým byl s výsledkem testu velmi spokojený a po vynechání dvou závodních víkendů FIM CEV Repsol Moto3 se už připravují na další dvojzávody, které jsou na programu 17. září 2017 ve španělském Jerezu. „Jsem moc rád, že jsem měl tu možnost si zatrénovat nejen v Brně, ale také s týmem Montáže Brož Racing zaletět na tréninkový víkend do Španělska, za což bych moc rád poděkoval všem z týmu a především Jirkovi Brožovi,“ uvedl Filip Salač.

„Od nepodařeného návratu do Red Bull MotoGP Rookies cupu v Brně, kde jsem ještě nebyl doléčený, ale chtěl potěšit nejen sebe, ale i své fanoušky, uplynul necelý měsíc. Po poradě s rodinou a trenéry jsme se následně rozhodli vynechat další závod Rookies Cupu v Rakousku, abych se dal co nejdříve dohromady a měl dostatek času na rehabilitaci. Myslím, že se to nakonec vyplatilo a já se cítím na motorce zase velmi dobře. Moc děkuji všem, kteří mě podporovali.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 1.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist