Sobotní závod vyhrál Deniz Öncü, Filip Salač cílem neprojel

Do závodu na patnáct kol startoval z první pozice Xavier Artigaz, druhý Deniz Öncü a třetí Filip Salač. Všichni tři jezdci jsou ve hře o celkové druhé místo, takže výsledky posledních dvou klání sezony jsou v tomto směru rozhodující. Závod vyhrál Deniz Öncü, který je nyní na nejlepší cestě sezonu dokončit druhý, protože Filip Salač po chybě soupeře havaroval a závod nedokončil.

Výborně odstartoval Deniz Öncü, který se posunul do čela závodního pole a snažil se ostatním ujet. Naopak Filip Salač na startu ztratil a jel v prvním kole šestý. V nájezdu do druhého kola byl na druhé pozici Xavier Artigas, třetí jel Ryusei Yamanaka, čtvrtý byl Adrian Carrasco a na pátou příčku se posunul Filip Salač.

V pátém kole jel na první pozici Xavier Artigas, druhý byl Turek Deniz Öncü a třetí Filip Salač, který musel neustále svádět souboje s jezdci jako Adrian Carrasco nebo Ryusei Yamanaka. Český závodník musel dávat velký pozor protože na rozdíl od jmenovaných, jemu šlo o celkové druhé místo v šampionátu a nemohl si dovolit žádnou chybu. Pozice se měnily v každé zatáčce stejně jako jména jezdců na špici pole.

V úvodu druhé poloviny závodu vedl Xavier Artigas, druhý jel Carlos Tatay, třetí byl Deniz Öncü a čtvrtý jel Filip Salač. Bylo znát, že Artigaz v Aragonii umí velmi dobře, otázkou bylo, zda dokáže závod dokončit před dvojicí Öncü a Salač. Na oba totiž v průběžném hodnocení ztrácel sedm bodů, takže potřeboval závod vyhrát, aby souboj o druhé místo ještě důkladně zdramatizoval.

V jedenáctém kole závodu vedl Xavier Artigas před Denizem Öncü a Ryuseiem Yamanakem, bohužel došlo ke kontaktu jednoho z jezdců s českým závodníkem Filipem Salačem, který skončil na zemi a v závodu již nepokračoval. Jeho šance bojovat o Top3 v konečném hodnocení Red Bull Rookies Cupu přesto zůstává.

Závod vyhrál Deniz Öncü, který porazil rozdílem půl sekundy Xaviera Artigase. V bitvě o celkové druhé místo tak oba jezdce dělí dvanáct bodů. Na třetím místě závod dokončil Carlos Tatay. Vítěz letošního ročníku Can Öncü projel cílem jedenáctý. Druhý závod je na programu v neděli 23.září s termínem startu v 15.30 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist