Sobotní závod Rookies Cupu vyhrál v Rakousku Ai Ogura

První závod Rookies Cupu vyhrál Japonec Ai Ogura. Na druhém místě závod dokončil Kazuki Masaki a třetí projel cílem Ryusei Yamanaka. Lídr průběžného hodnocení a druhý jezdec v pořadí, Can Öncü a Aleix Viu, měli v prvním kole kolizi a závod dokončili na v pořadí čtrnáctém a desátém místě. Pohárovou soutěž nadále vede Turek Can Öncü, ale jeho náskok je nyní deset bodů na Kazuki Masakiho, který na druhém místě vystřídal Španěla Aleixe Viu.

První kolo po startu bylo ve znamení pádů jezdců. Nejdřív spadli po kolizi Can Öncu s Aleixem Viu, oba vedoucí závodníci průběžného hodnocení. Následně kolidovala trojice Sean Kelly, Kevin Orgis a Rory Skinner. Zpět do závodu se vrátil jak Can Öncü, tak Aleix Viu. Pokud by Masaki závod vyhrál, snížil by ztrátu na vedení v soutěži na rozdíl osmi bodů.

V čele závodního pole jel ve třetím kole závodu Ryusei Yamanaka, těsně následován krajanem Masakim a tureckým závodníkem Denizem Öncü. Za předčasný start dostali penalizaci průjezd boxy jezdci Sasha De Vits a Victor Steeman.

V polovině závodu vedl Ai Ogura náskokem půl sekundy na krajany Yamanaka a Masakiho. Čtvrtý jel Němec Matthias Meggle, pátý byl Španěl Adrian Carrasco a šestý Steward Garcia. Za Kolumbijcem jel sedmý Ital Omar Boloni, ale ten už ztrácel 3,5 sekundy.

Do posledního kola najel s mírným náskokem Ai Ogura a za ním hodně natěsno čtveřice Masaki, Yamanaka, Carrasco a Meggle. Závod nakonec vyhrál Ai Ogura, druhý projel cílem Kazuki Masaki a třetá Ryusei Yamanaka. Stupně vítězů komplet v japonské režii. Alex Viu stačil závod dokončit desátý, Can Öncü bral body za čtrnácté místo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist