První závod Rookies Cupu vyhrál Yuki Kunii

Součástí víkendu španělské Grand Prix je první podnik pohárové série mladých talentů Red Bull Rookies Cup. V páteční kvalifikaci vyhrál první pole position sezony Japonec Yuki Kunii, který nasazení a rychlost převedl do sobotního závodu, který také vyhrál. Druhé klání je na programu v neděli po skončení závodu MotoGP.

O vítězi prvního závodu Red Bull Rookies Cupu rozhodlo až poslední kolo v němž si japonský závodník Yuki Kunii dokázal najet na své pronásledovatele takový náskok, aby v cíli slavil důležité první vítězství sezony.

„Závod by popravdě náročnější než jsem čekal,“ prozradil Japonec Yuki Kunii. „Ostatním se povedlo dobře odstartovat a v prvních kolech jela vpředu velká skupina. V polovině závodu jsem cítil, že mám dobré tempo, tak jsem za to vzal. Jsem moc rád z prvního vítězství. Motorka je perfektní, takže pro druhý závod není důvod cokoliv měnit.“

Na druhém místě závod dokončil Španěl Carlos Tatay, třetí byl Belgičan Barry Baltus. Druhý závod sezony Red Bull Rookies Cupu je na programu v neděli 5.května s termínem startu v 15.30 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist