První závod Rookies Cupu vyhrál lídr Bo Bendsneyder

Až na výpadek v Německu, kde Holanďan Bo Bendsneyder po pádu v posledním kole nezískal ani jeden bod, je šestnáctiletý talentovaný závodník stabilně na stupních vítězů a v sobotu si na dráze Silverstonu dojel pro maximum bodů za druhé vítězství v řadě. Na druhém místě závod dokončil Holanďanův největší rival Fabio Di Giannantonio, třetí projel cílem Japonec Ayumu Sasaki. Český jezdec Martin Gbelec ze závodu čtyři kola před cílem odstoupil zřejmě kvůli poruše motocyklu.

Sedmé vítězství sezony si na konto připsal holandský závodník a lídr Red Bull Rookies Cupu Bo Bendsneyder. Šestnáctiletý závodník startoval z pole position a v úvodní části musel odolávat atakům ze strany soupeřů jako Marc Garcia, Raúl Fernández a Kaito Toba. V závěru už měl Holanďan náskok přes dvě sekundy na pětičlennou skupinu jezdců, jenž bojovali o zbývající dvě pozice na stupních vítězů.

První závod Bo Bendsneyder vyhrál bez větších problémů, ale za ním to pořádně vřelo, když v posledním kole havaroval po vzájemném kontaktu Marc Garcia a Kaito Toba. O druhé a třetí místo najednou soupeřili tři jezdci, takže jeden z nich ze souboje odešel se svěšenou hlavou. Tím jezdcem byl ve velmi těsné koncovce Raúl Fernández, protože nestačil na druhého Fabia Di Giannantonia a třetího v cíli Ayuma Sasakiho.

Martin Gbelec ze závodu odstoupil čtyři kola před cílem, když figuroval na čtrnácté pozici. Body tak v sobotu nezískal a o reparát se pokusí v neděli, protože to je na programu druhý závod Red Bull Rookies Cupu se startem v 17:00 hodin.

Závod Red Bull Rookies Cup (1) – Silverstone, Velká Británie
Sobota, 29.srpna 2015
race1_classification.PDF

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist