První závod Rookies Cupu vyhrál Deniz Öncü, Salač je čtvrtý

Turek Deniz Öncü do závodu odstartoval druhý, ale brzy převzal vedení a to si udržel až do cíle, kde slaví první vítězství sezony. Na druhé pozici závod dokončil Can Öncu, jenž si upevnil pozici lídra průběžného hodnocení. Třetí v pořadí je Japonec Ryusei Yamanaka, český závodník Filip Salač obsadil čtvrtou pozici a v průběžném hodnocení je třetí. Druhý závod Red Bull Rookies Cupu je na programu v neděli 14.července s termínem startu v 15.30 hodin.

Z první pozice odstartoval do devatenácti kol závodu Turek Can Öncü, druhý jeho bratr Deniz Öncü a třetí Adrian Carrasco. Český závodník Filip Salač do závodu vyrazil z páté pozice. Vedení si udržel Can Öncü, na druhé místo se posunul Adrian Carrasco a Filip Slač jel čtvrtý. Ještě v prvním kole havarovala pětice závodníků a na zemi skončil Jespersen, Paavilainen, Jones, Kawakami a Salim.

Po pěti odjetých kolech vedl náskokem čtyř desetin Deniz Öncü. Na druhé pozici jel Can Öncü a za sebou držel čtyřčlennou skupinu, kde byl Ryusei Yamanaka, Adrian Carrasco, Steward Garcia a šestý Filip Salač. Tři sekundy za českým závodníkem byl Xavier Artigas.

V polovině klání si vedoucí pozici držel Deniz Öncü, jemuž se povedlo najet náskok téměř jedné sekundy na druhého v pořadí Cana Öncü. Ten odhodlaně odrážel útoky ostatních, takže bratrovi umožnil, aby si v klidu vybudoval potřebný náskok. Třetí byl Ryusei Yamanaka, čtvrtý Filip Salač a pátý Adrian Carrasco, jenž byl přilepený na zadním kole Salačovy KTM.

Pět kol před cílem měl první Deniz Öncü náskok 2,7 sekundy na druhého Japonce Yamanaku, který o druhou pozici bojoval s Canem Öncü. Ve hře o druhé místo a pozice na stupních vítězů byl rovněž čtvrtý Filip Salač a pátý Steward Garcia. Do posledního kola najížděl první Deniz Öncü, druhý Adrian Carrasco, třetí Ryusei Yamanaka a čtvrtý Filip Salač. Can Öncü měl spadnout, ustál to, ale propadl se na pátou pozici.

Závod vyhrál náskokem 4,5 sekundy Deniz Öncü, který si na konto připisuje prvních pětadvacet bodů. Na druhém místě projel cílem jeho bratr Can Öncü a souboj o třetí místo vyhrál Ryusei Yamanaka, jemuž se na cílové rovince podařilo překonat českého závodníka Filipa Salače, který závod dokončil čtvrtý. Pátý je Adrian Carrasco.

Red Bull Rookies Cup - Závod (1)
Sobota, 14.července 2018 - Sachsenring (GER)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 4 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 4 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist