První místo na startu vybojoval Can Öncü, Salač odstartuje pátý

První tréninky a kvalifikaci odjeli v pátek na Sachsenringu jezdci pohárové série Red Bull Rookies Cup. Pole position na startu získal Turek Can Öncü, druhý je jeho bratr Deniz Öncü a první řadu na startu uzavře Adrian Carrasco. Český závodník Filip Salač nastavil šestý kvalifikační čas, ale vzhledem k penalizaci pátého jezdce v pořadí do závodu vyrazí z páté pozice ve druhé řadě.

Čtrnáctiletí sourozenci Can a Deniz Öncü odjeli skvělou kvalifikaci, když nastavili nejrychlejší časy a jen s minimálním rozdílem. Can Öncü kvalifikační bitvu vyhrál časem 1'28,786 sekundy. Druhý Deniz Öncü byl jen o 0,052 sekundy pomalejší. Čas do první řady stačil nastavit Španěl Adrian Carrasco, který je ve dvou desetinách za dvojčaty z Turecka.

Časy do druhé řady na startu zajela trojice závodníků Xavier Artigas, Peetu Paavilainen a Filip Salač, jehož ztráta na prvního představovala necelou sekundu. Fin Paavilainen byl ale penalizován ztrátou šesti pozic na startu za nerespektování černé vlajky v pátečním tréninku, takže se propadne na jedenáctou pozici a Salač tak do závodu odstartuje pátý. Po pravé ruce bude mít Američana Seana Kellyho, který byl v kvalifikaci poseldním jezdcem v sekundě na Cana Öncü.

Sobotní závod Red Bull Rookies Cupu má termín startu v 16.30 hodin a lze ho sledovat živě na www.redbull.tv 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist