Poslední závod sezony vyhrál Viu, Salač projel cílem pátý

Závěrečný závod sezony 2017 vyhrál Španěl Aleix Viu, který končí jedenáctý ročník Red Bull Rookies Cupu na celkově druhé pozici. Český závodník Filip Salač jen těsně přišel o umístění na stupních vítězů a ve výsledkové listině je pátý. Turek Can Öncü závod nedokončil, takže přišel jak o vítězství, tak o druhé místo a sezonu končí celkově třetí.

Z první řady startoval Turek Can Öncü, Japonec Kazuki Masaki, vítěz letošního ročníku, a Španěl Aleix Viu. Z druhé řady vyrazil Deniz Öncü, Adrian Carrasco a Steward Garcia. Z třetí řady odstartoval český závodník Filip Salač, Ai Ogura a Sean Kelly.

Hned od začátku to byla bitva na ostří nože. Do čela závodního pole se posunul Kazuki Masaki, na druhé pozici jel Aleix Viu, třetí byl Deniz Öncü, čtvrtý Ai Ogura, pátý Filip Salač a šestý Can Öncü. Ve třetím kole už Filip Salač figuroval na čtvrté pozici. Vedl Aleix Viu, druhý byl Japonec Masaki a třetí jeho krajan Ogura.

Po pěti kolech měl vedoucí jezdec Aleix Viu náskok dvou desetin na druhého Kazuki Masakiho a Japonec v nájezdu do šestého kola Španěla předjel. O třetí místo bojoval Filip Salač s Japoncem Ogurou a v bitvě o pódium byl rovněž Turek Can Öncü. V nájezdu do sedmého kola vedl masaki, druhý jel Viu, třetí Ogura. Na čtvrté místo se posunul Can Öncü, pátý byl další Japonec Yamanaka a šestý jel Salač.

Druhá polovina závodu byla pohromou pro Japonce. Spadl Ai Ogura a do něho narazil Kazuki Masaki, takže oba mimo hru. Na první pozici se posunul Filip Salač, druhý jel Yamanaka, třetí Can Öncü a ve hře o vítězství byl rovněž čtvrtý Aleix Viu a Adrian Carrasco. Pět kol před koncem závodu vedl Španěl Viu, druhý jel Carrasco a třetí byl Yamanaka. Filip Salač byl čtvrtý v osmičlenné skupině bojující o stupně vítězů.

Dvě kola před koncem havaroval z druhé pozice Can Öncü, Filip Salač se posunul na druhé místo, ale za překročení limitu tratě dostal příkaz přepustit jednu pozici, což udělal a na druhé místo se dostal Adrian Carrasco. V nájezdu do posledního kola vedl Španěl Aleix Viu náskokem dvou sekund. Na druhé pozici jel Adrian Carrasco a třetí Filip Salač následován Bonolim a Yamanakem.

Závod vyhrál Aleix Viu, který tak získává celkovou druhou pozici v Red Bull Rookies Cupu, když Can Öncü závod nedokončil. Na druhém místě projel cílem Adrian Carrasco, třetí byl Omar Bonoli. Filip Salač přišel těsně před cílem o pozice na stupních vítězů a závod dokončil pátý. Škoda zranění z úvodu sezony, mohla to být jeho sezona.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist