Pole postion má Can Öncü, Salač odstartuje sedmý

V pátek měli jezdci Red Bull Rookies Cupu na programu tréninky a kvalifikaci, která rozhodla o pozicích na startu dvou víkendových závodů v Assenu. První řadu na startu má trojice Can Öncü, Deniz Öncü a Sean Kelly. Český závodník Filip Salač se do závodů kvalifikoval sedmým časem.

Tak trošku rodinou záležitost připomíná kvalifikace Red Bull Rookies Cupu v Assenu. Pole position si zařídil časem 1'45,741 sekundy Can Öncü a jen třicet tisícin ztratil na první pozici Deniz Öncü, jeho bratr. Ovšem ani třetí Američan Sean Kelly nebyl zvlášť pomalý, jelikož mu na prvního chybělo jen 0,097 sekundy.

„Byl to dobrý den,“ uvedl usměvavý Can Öncü. „V prvním a druhém tréninku jsem byl vpředu s celkem solidním náskokem a v kvalifikaci jsem měl také štěstí, protože je tam se mnou také brácha, takže si myslím, že pokud na to půjdeme chytře můžeme mít dobré závody. Po nějakých zraněních jsem už stoprocentně v pořádku a doufám, že budeme mít úspěšné závody jako loni.“

Český závodník Filip Salač zajel v kvalifikaci sedmý čas 1'46,136 sekundy přičemž na prvního ztratil jen 0,395 sekundy. Z třetí řady tak odstartuje společně s Dany Jonesem a Peetu Paavilainenem. První závod je v sobotu 30.června s termínem startu v 16.30 hodin. Sledovat ho lze živě na Red Bull TV.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist