Pole position má Tatay, Salač startuje šestý

První závodní víkend mají v Jerezu jezdci pohárové soutěže mladých talentů Red Bull Rookies Cup. V pátek jeli dva volné tréninky a kvalifikaci. Pole position na startu prvního závodu sezony vybojoval Španěl Carlos Tatay, český závodník Filip Salač se kvalifikoval na šestou pozici ve druhé řadě.

První kvalifikaci sezony Rookies Cupu vyhrál čtrnáctiletý Španěl Carlos Tatay, který si v kvalifikaci zajel pro maximum 1'49,009 sekundy. „Vůbec mě nenapadlo, že bych mohl získat pole position,“ řekl Španěl. „Doufal jsem v osmé, desáté místo. Ale je to výborné. V trénincích jsme odvedli kus práce na motorce a myslím, že ta je nyní perfektní. Je to jedna z mých oblíbených tratí, kde jsem jezdil PreMoto3.“ Necelé dvě desetiny ztratil na Tataye druhý v pořadí Can Öncü, třetí Japonec Ryusei Yamanaka byl o necelé půl sekundy pomalejší.

Český závodník Filip Salač minulý víkend závodil ve Valencii v rámci juniorského mistrovství světa a nyní už závodí v barvách Red Bull Rookies Cupu v Jerezu, kde si na úvod vedl výborně. S časem 1'49,914 sekundy byl posledním jezdcem, který zdolal hranici minutu padesát a to mu stačilo na šesté místo ve druhé řadě na startu, což je výborná výchozí pozice. Společně s Filipem Salačem odstartuje z druhé řady pátý Fin Peetu Paavilainen a čtvrtý Turek Deniz Öncü.

První závod startuje v sobotu 5.května v 16.30 hodin. Sledovat ho lze v přímém přenosu na Red Bull TV.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist