Pole position má Di Giannantonio, Gbelec startuje dvanáctý

V pátek vyjeli na dráhu brněnského automotodromu také jezdci pohárové soutěže Red Bull Rookies Cup, kteří měli jediný cíl a to rozhodnout o pozicích na startu jak sobotního, tak nedělního závodu. Nejúspěšnějším jezdcem byl druhý jezdec průběžného hodnocení Fabio Di Giannantonio, který si zajistil pole position. Český závodník Martin Gbelec se kvalifikoval na dvanáctou pozici do čtvrté řady.

Holanďan Bo Bendsneyder vyhrál pět závodů v řadě, ale naposledy udělal chybu, když ve druhém závodu na Sachsenringu spadl a nezískal ani jeden bod. Okamžitě toho využil Fabio Di Giannantonio, který se rázem dotáhl na rozdíl šestnácti bodů a dnes jen potvrdil, že bude chtít na Holanďanovu vedoucí pozici zaútočit.

Právě o to budou oba brněnské závody napínavější, protože můžeme počítat s vyrovnanou bitvou od startu až do cíle a to nejen mezi prvními dvěma. Kandidátů na vítězství v závodě je určitě víc a to včetně Oscara Gutierreze, který startuje třetí a Marca Garcie, jemuž na startu patří sedmá příčka.

Jediným českým zástupcem v soutěži je Martin Gbelec (na fotografii). Ten se v pátek kvalifikoval na dvanáctou pozici do čtvrté řady, kde bude startovat společně s Makarem Yurchenkem a Olly Simpsonem. Gbelec může počítat s podporou domácích fanoušků a určitě má v plánu oba závody dokončit a získat pořádnou porci bodů do průběžného hodnocení, kde mu v této chvíli patří devatenáctá pozice.

V sobotu startuje závod Red Bull Rookies Cupu v 16:30 hodin a v přímém přenosu ho lze sledovat na stanici Nova Sport. Pokud tuto stanici nemáte k dispozici je přímý přenos rovněž – ZDE
 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist