Na Sachsenringu slavili vítězství Deniz a Can Önzü

Třetí víkend sezony Red Bull Rookies Cupu ovládli bratři Deniz a Can Önzü, když každý z nich vyhrál po jednom závodu. Deniz vyhrál sobotní první klání na vodě, Can vyhrál suchý závod v neděli odpoledne a upevnil si tak vedení v průběžném hodnocení pohárové soutěže, kde má náskok na druhého čtrnáct bodů. Na druhé pozici je po závodech v Německu Aleix Viu a třetí Japonec Kazuki Masaki. Český závodník Filip Salač bohužel kvůli zranění nezávodil v Assenu a Německu. Čtvrté kolo Red Bull Rookies Cupu je na programu začátkem srpna v rámci Velké ceny České republiky v Brně.

První závod jeli jezdci v sobotu a na vodě. Perfektní výkon předvedl Deniz Önzü, který v náročných podmínkách nezaváhal a klání vyhrál náskokem třinácti sekund na domácího závodníka Kevina Orgise. Poslední pozici na stupních vítězů vybojoval lídr seriálu Can Önzü, který najel téměř dvacet sekund na čtvrtého v pořadí Adriana Carrasca. Nedařilo se španělskému jezdci Aleixi Vu, který závod dokončil jen s jedním bodem.

Red Bull Rookies Cup – Závod (1)
Sobota, 1.července 2017 – Sachsenring, Německo

Ve druhém závodu měl Deniz Önzü smůlu, protože mu odešel chladič, takže ze závodu odstoupil. Jeho dvojče Can Önzü ale statečně bojoval až do konce, odolával atakům svých soupeřů a závod vyhrál. Třináctiletý Turek je nyní jediným jezdcem, jemuž se podařilo nasbírat víc jak sto bodů. Na druhém místě skončil Aleix Viu a třetí byl Japonec Kazuki Masaki.

Red Bull Rookies Cup – Závod (1)
Sobota, 1.července 2017 – Sachsenring, Německo

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist