Kvalifikaci vyhrál Öncü, Salač odstartuje sedmý

MotorLand Aragón (SPA) - V pátek jeli jezdci Red Bull Rookies Cupu dva tréninky a kvalifikaci, kde rozhodli o pozicích na startu posledních dvou závodů sezony. Start z pole position vybojoval Can Öncü, druhý do závodu odstartuje Kazuki Masaki a třetí Aleix Viu. Všichni tito jezdci jsou zároveň favority na celkové vítězství v jedenáctém ročníku pohárové soutěže.

Čtrnáctiletý Turek Can Öncü přišel naposledy v Misanu o vedení v soutěži, na které teď ztrácí patnáct bodů. Potřebuje nejlépe vyhrát oba závody a čekat, co na to jeho soupeři. Zatím vykročil pravou a do závodu odstartuje první díky kvalifikačnímu času 2'02,688 sekundy. „Cítím se lépe s kratším převodem,“ řekl Turek. „Ke konci jsem už jezdil dobré časy sám, bez nutnosti jet ve větrném stínu. Rád bych šel v závodu do úniku, nechtěl bych bojovat ve skupině až do konce. Motorka je perfektně nastavená, cítím se v pohodě a moc rád bych vyhrál.“

Výhodu má ale Japonec Kazuki Masaki, který vede seriál a do závodu se kvalifikoval druhým časem. Ztráta na první pozici činila jen jednadevadesát tisícin. „Cítím se dobře, protože rychlost tam je, ale nesme si úplně jisti motorkou, která je perfektní tak z padesáti procent,“ řekl. „Pro kvalifikaci jsme dali dopředu tvrdší pružiny, ale bylo to tvrdé až moc, tak jsem nemohl dost dobře zatáčet. Takže teď před závodem musíme myslet na možnou zpětnou výměnou.“

Třetí Aleix Viu byl pomalejší o 0,187 sekundy a také on je jezdcem, který má šanci na celkové vítězství. Každopádně první Öncü má v poli velkou podporu v podobě svého dvojčete Denize Öncü, který na první řadu ztratil jen jedinou tisícinu a v obou závodech bude jeho cílem pomoci bratrovi k celkovému vítězství. Uvidíme, jak velká ta pomoc bude.

Český závodník Filip Salač se do závodu kvalifikoval časem 2'03,350 sekundy, což v jeho případě znamená start ze sedmé pozice v třetí řadě. Salač má vedle sebe dvojici jezdců – Japonec Ai Ogura a Američan Sean Kelly.

Předposlední závod Red Bull Rookies Cupu startuje v sobotu 23.září 2017 v 16:30 hodin a lze jej sledovat v přímém přenose na www.redbull.tv. Ze záznamu dává přenos NovaSport 1.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist