Druhý závod vyhrál Aleix Viu, Filip Salač jedenáctý

Druhý závod rakouského kola Red Bull Rookies Cupu dnes už definitivně vyhrál Aleix Viu, který v neděli neudělal stejnou chybu jako v prvním klání, kde vyjel za obrubník a po penalizaci o první místo přišel. Druhý projel cílem japonský závodník Ayumu Sasaki a třetí Marc Garcia. Po těžkém boji o umístění v první desítce proťal cílovou čáru na jedenácté pozici český závodník Filip Salač, který je před domácím podnikem v Brně průběžně devátý.

Hned po startu vedl závodní pole Aleix Viu následován Ayumu Sasakim a Marcem Garciou. Český závodník Filip Salač si udržel čtvrté místo, nicméně v polovině druhého kola už byl na osmé pozici, kde neustále svádět těsné souboje.

Po pěti odjetých kolech jela ve vedení trojice Aleix Viu, Marc Garcia a Ayumu Sasaki. Přes osm desetin už ztrácel čtvrtý Japonec Kaito Toba za nímž jela dvojice Rufino Florido a Raul Fernandez. Filip Salač už figuroval na desáté pozici, téměř tři sekundy za devátým Kevinem Orgisem. Český závodník musel neustále bojovat s jezdci jako Sean Kelly, Omar Bonoli a Ai Ogura.

V polovině klání jede na špici závodního pole stále stejná trojice Aleix Viu, Marc Garcia a Ayumu Sasaki a zatím ani nedochází k žádné výměně pořadí. Rozestupy jsou ale minimální a každá chyba, byť sebemenší, mohla znamenat konec nadějí získat umístění na stupních vítězů. Filip Salač jede dvanáctý, čtyři desetiny za Top10.

První tři Aleix Viu, Marc Garcia a Ayumu Sasaki projeli do posledního kola ve stejném pořadí v jakém jeli všechny předchozí kola, jen s tím rozdílem, že nyní už Garcia s Japoncem Sasakim museli přejít do útoku, pokud chtěli závod vyhrát. Poslední kolo bylo plné soubojů a nakonec byl nejúspěšnější Aleix Viu. Druhý skončil Ayumu Sasaki a třetí Marc Garcia. Filip Salač projel cílem na jedenácté pozici.

Vedoucím jezdcem seriálu zůstává se 155 body Japonec Ayumu Sasaki. Druhý v pořadí Aleix Viu má nyní na kontě 132 bodů, třetí Raul Fernandez celkem 122 bodů. Čech Filip Salač je se 42 body na deváté pozici. Po čtvrtém kole na Red Bull Ringu následuje pátý podnik sezony, který je už za týden součástí Velké ceny České republiky v Brně.

Red Bull Rookies Cup - Závod (2)
Neděle, 14.srpna 2016 - Rakousko

Red Bull Rookies Cup 2016 - průběžné hodnocení

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist