Druhý závod Rookies Cupu vyhrál Can Öncü, Salač druhý

Ve druhém klání Red Bull Rookies Cupu v Assenu si pro zlatý double dojel turecký závodník Can Öncü, lídr průběžného hodnocení pohárové soutěže. Na druhém místě se umístil český závodník Filip Salač. Ten je nyní v průběžném hodnocení na tom bodově stejně jako druhý Carlos Tatay. Třetí projel cílem Xavier Artigas.

Krátce po startu vedl závodní pole Ryusei Yamanaka, druhý jel Američan Sean Kelly a třetí byl Deniz Öncü. Český závodník Filip Salač jel pátý, šestý byl vítěz prvního klání v Assenu Can Öncü. Po čtyřech kolech už na první pozici figuroval Can Öncü, druhý byl Japonec Ryusei Yamanaka, třetí Xavier Artigas, čtvrtý byl Adrian Carrasco a pátý Deniz Öncü. Filip Salač se propadl až na devátou pozici.

Ještě před polovinou závodu havaroval Ryusei Yamanaka, kolidoval Meikon Kawakami s Stewardem Garciou a o něco později skončil na zemi také Američan Kelly. V polovině závodu vedl Can Öncü, druhý byl Adrian Carrasco, třetí Xavier Artigas a na čtvrté pozici pokračoval Filip Salač.

Pět kol před cílem to bylo o souboji o druhé místo mezi Xavierem Artigasem a Filipem Salačem. Čtvrtý jel Carlos Tatay, pátý byl Adrian Carrasco, který byl jednu chvíli druhý. Do posledního kola najížděl s náskokem tří sekund jako první Can Öncu, bitva o druhé a třetí místo gradovala mezi Filipem Salačem, Xavierem Artigasem, Carlosem Tatayem a Adrianem Carrasco,

První projel cílem Can Öncü, jemuž se povedlo vyhrát podruhé v Assenu a je lídrem průběžného hodnocení. Na druhé místě projel cílem Filip Salač, který výborně uzavřel misi v Assenu. Třetí závod dokončil Xavier Artigas. V poslední šikaně ještě došlo ke kontaktu jezdců za Salačem, a v kotrmelcích skončil Carlos Tatay, Adrian Carrasco a Adrian Huertas, který ale zvedl motorku a projel cílem devátý.

Red Bull Rookies Cup 2018 – 2.závod
Neděle, 1.července 2018 – Assen (NED)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist