Druhý závod Rookies Cupu vyhrál Artigas, Salač třetí

Také druhý závod Red Bull Rookies Cupu byl hodně napínavou záležitostí především díky tomu, že o vítězství usiloval český závodník Filip Salač. Vítězství si ale na konto připsal Španěl Xavier Artigas, který se před českého jezdce dostal také v průběžném hodnocení seriálu. Lídr seriálu Can Öncü dnes neměl konzistentní výkon, ale stačil na druhé místo a to je pro Öncü ideální výsledek v rámci cesty za celkovým vítězstvím. Další závod mají jezdci pohárové soutěže na programu v Misanu.

Po startu se na první pozici posunul Xavier Artigas, druhý jel Ryusei Yamanaka a třetí byl Filip Salač. Turek Can Öncü jel šestý, jehho bratr Deniz Öncü byl desátý. Ve čtvrtém kole se do čela posunul Filip Salač, který měl těsně za sebou Artigace a Cana Öncü.

V osmém kole byl Filip Salač znovu první, jelikož si pozici několikrát vyměnil s Xavierem Artigasem. Třetí jel Turek Can Öncü, čtvrtý byl Japonec Yamanaka. Tato čtveřice si vytvořila opravdu mírný náskok na druhou skupinku, kterou vedl pátý Španěl Carlos Tatay.

Do druhé poloviny závodu najížděl na špici pole Can Öncü. Turka těsně pronásledoval druhý Filip Salač, třetí Xavier Artigas a čtvrtý Carlost Tatay. Pořadí se ale hodně měnilo, takže v jednom kole se i několikrát jezdci vystřídali ve vedení. V desátém kole ale Can Öncü chyboval a následoval propad na pátou pozici, později jel dokonce desátý.

Pět kol před cílem probíhala intenzivní bitva o vedení v závodu mezi Adrianem Carrascem, Carlosem Tatayem, Filipem Salačem a Xavierem Artigasem. Rozdíly mezi jednotlivými jezdci byly v setinách a pořadí se měnilo s každým průjezdem zatáčkou. Za této situace pokud by Salač závod vyhrál, získal by tím pozici v průběžném hodnocení. Do posledního kola najel první Artigas, druhý Garcia a třetí Salač. Na čtvrté a páté pozici už figurovali Turci Deniz a Can Öncü.

Poslední kolo bylo bitvou o vítězství v závodě, které vybojoval Xavier Artigas. Na druhé pozici projel cílem Can Öncü a třetí místo vybojoval až v poslední zatáčce Filip Salač. V průběžném hodnocení Red Bull Rookies Cupu vede Turek Can Öncü, Filip Salač ztratil třetí pozici a je nyní čtvrtý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist