Druhé klání Rookies Cupu vyhrál Viu, Salač byl druhý

Druhý závod Red Bull Rookies Cupu jeli mladí a talentovaní závodníci v neděli odpoledne a pro české barvy byl velmi úspěšný, protože v něm Filip Salač obsadil druhé místo. Vítězem je Španěl Aleix Viu, třetí místo obsadil Turek Can Öncü. V průběžném hodnocení je první Aleix Viu, Filip Salač je druhý a na vedení v soutěži ztrácí jen tři body.

V neděli měli na programu druhý závod sezony jezdci Red Bull Rookies Cupu. Z první pozice startoval Ai Ogura, druhý český závodník Filip Salač a první řadu na startu uzavíral Kazuki Masaki. Krátce po startu se do čela závodního pole posunul Alex Viu následován Japoncem Masakim, Filipem Salačem, Japoncem Ogurem a Nizozemcem Walid Soppe, který včera havaroval. Problém měl Soppe také ve druhém závodě, když ve druhém kole kolidoval a spadl také vítěz prvního závodu Rory Skinner, jenž se dostal do kolize s Američanem Kellym.

Po čtyřech kolech vedl závodní pole Aleix Viu, na druhé pozici jel Filip Salač, který sváděl tvrdé souboje s Turkem Öncü a samozřejmě velmi nebezpeční byli Japonci Ogura a pátý Masaki. Na šestém místě jel další japonský závodník Yamanaka, takže vedoucí skupina byla trošku natažená, ale rozdíly mezi jezdci byly minimální.

V sedmém kole se do vedení posunul Turek Can Öncü. Aleix Viu mu předjetí vrátil celkem dost nebezpečně, ale byl úspěšný a tak zůstával na špici závodního pole také krátce před polovinou závodu. Filip Salač byl třetí a bylo na něm vidět, že chce dopředu a hlavně, že má na to, aby se tam skutečně dostal. V polovině závodu český závodník předjel Turka Öncü a byl druhý, dvě desetiny za prvním Španělem Viu. Samozřejmě jisté nic nebylo, protože se jezdci mezi sebou neustále předjížděli.

Sedm kol před cílem jela vpředu znovu pětičlenná skupina závodníků, kde měl každý šanci bodovat umístěním na stupních vítězů. První jel Aleix Viu, druhý Can Öncü, třetí Filip Salač, čtvrtý Ai Ogura a pátý Kazuki Masaki. Bohužel Salač ztratil kontakt s prvními dvěma, když měl náběh na highsider, a o třetí místo musel bojovat s dvojicí Masaki a Ogura. Čtyři kola před cílem bojoval Viu a Öncü o vítězství v závodě, Filip Salač jel čtvrtý.

Závěr závodu byl naprosto úžasný, protože všech pět závodníků mezi sebou soupeřilo až do konce. Závod vyhrál Aleix Viu, ale neuvěřitelnou koncovku předvedl Filip Salač, který to ze čtvrté pozice v poslední zatáčce dostal až na celkově druhou v závodu. Třetí projel cílem Turek Can Öncü. V průběžném hodnocení je po dvou závodech první Aleix Viu, druhý Filip Salač ztrácí na vedení tři body.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
.Ceca. přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist