Bendsneyder zůstává neporažen, Gbelec třináctý

Ani v pátém závodu sezony nedokázal nikdo z jezdců Red Bull Rookies Cupu porazit lídra průběžného hodnocení Bo Bendsneydera, který tak letos vyhrál popáté a na kontě má plný počet bodů, což je v této chvíli 125. První stupně vítězů sezony zaznamenal druhý japonský závodník Ayumu Sasaki stejně jako Španěl Marc Garcia, který projel cílem prvního závodu německého víkendu třetí. Český závodník Martin Gbelec bodoval třináctým místem v cíli.

O pozice na stupních vítězů bojovala čtveřice jezdců Bo Bendsneyder, Oscar Gutierrez, Fabio Di Giannantonio a Ayumu Sasaki. Pět kol před cílem se na ně dotáhl pátý Marc Garcia a ve hře o vítězství bylo rázem pět závodníků. Vyhrát chtěl vítěz kvalifikace Španěl Gutierrez, ale to se mu nepovedlo, protože tři kola před cílem chtěl v první zatáčce zaútočit na vedoucí pozici, jenže byl vytlačen mimo trať a nakonec projel cílem závodu pátý.

Bitvu o vítězství tak v posledním kole svedli lídr seriálu Bo Bendsneyder a Japonec Sasaki, který vzájemný souboj prohrál rozdílem dvou desetin. Třetí Marc Garcia už na vítězství ztrácel přes jednu sekundu. Šestnáctiletý Holanďan Bendsneyder tak dnešním prvním místem výrazně vykročil za celkovým vítězstvím v šampionátu.

Český závodník Martin Gbelec zajel v prvním klání na třinácté místo, i když v posledních kolech celkem dost výrazně snižoval náskok na před ním jedoucího Raula Fernandeze. Gbelec má nyní osm bodů a je průběžně osmnáctý. V neděli je na programu druhý závod a v něm má Gbelec další šanci si bodově polepšit. Závod startuje v 15:30 hodin a lze jej sledovat v přímém přenosu - ZDE

Red Bull Rookies Cup – Závod (1)
Sobota, 11.července 2015 – Sachsenring, Německo
race1_classification.PDF

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist