Vavrouš: Boj o podium

O víkendu se v rámci britské Grand Prix jel další dvojzávod juniorského RedBull Moto GP Rookies cupu. Český jezdec Tomáš Vavrouš v něm sice obsadil místa 12. a 10. ale taky mohlo být všechno úplně jinak!

Tomáš : ,, I na britských ostrovech měl náš šampionát tradiční průběh - tzn v pátek dopoledne volný trénink a odpoledne 2 kvalifikace. Byl jsem na Silverstone zvědavý, nikdy jsem tu nebyl.. volný trénink jsem vyhrál,motorka fungovala a trať se mi líbila,takže ok.. V Q1 jsem taky dlouho vedl,ale 2 kola před cílem jsem vyjel trochu z trati a ztratil tempo a přešlo přes mne 6 kluků..takže 7 místo.. :-( do Q2 jsem šel naplno s cílem kvalifikaci vyhrát..ale začalo pršet a tak to nešlo zlepšit..Q2 jsem sice vyhrál,ale v součtu to bylo pořád 7 místo... Před prvním závodem začalo pršet,tak se rychle měnili gumy..rozhodli jsme se pro opatrnou jízdu a vyčkávat jestli se to zhorší nebo ne..a taky se vyhnout kolizím v úvodu závodu.. no zpětně se to ukázala jako chyba,protože postupně přestalo pršet a já byl už moc vzadu ,abych ten předek dojel..ale pozitivní byl dobrý start...
Do druhého závodu jsem šel s cílem bojovat o podium a více agresivně..start byl ok a celou dobu jsem se snažil předjet Alana a dojet na bednu..děsně to klouzalo a viditelnost byla v jízdě za jinou motorkou nulová..bohužel mi to uklouzlo,ale posbíral jsem to na 7 místě a jel dál..dojel jsem a předjel jsem v nájezdu do posledního kola jezdce na 5 a 6 místě ,ale už jsem vůbec nic neviděl..vodu jsem měl úplně všude a vyjel jsem trochu na umělku a už jsme šel...doklouzal jsem na rovince po zádech přesně k místu, kde stál táta na boxovce se signalizační tabulí :-) slyšel jsem jak volá ať to seberu a mažu do cíle...:-)že to je poslední kolo..no, ulomila se mi přední brzda, takže jsem to poslední kolo odjel jen se zadní brzdou a většinu zatáček jel bokem jak na motokrosu..:-) eh, v šikaně před cílem mi to trochu nevyšlo,ale i tak jsem dojel na 10 místě.. bláznivý závod,ale užili jsme si to :-) .-)
Petr Vavrouš :,, no, počasí úděsný ale pro všechny stejné..od začátku jsme měli dobrou rychlost a hlavně se Tomovi podařilo odstranit ty katastrofální starty... první závod byl o špatné strategii,čekali jsme že začne víc pršet a Tom půjde po opatrnějším začátku dopředu..bohužel to bylo naopak.jasně naše chyba. Druhý závod byl ok, krásný souboj o podium a pak to bylo o Tomově vůli dovézt to do cíle .Zajel navíc v předposledním kole druhý nejrychlejší čas.Posledni kolo bez přední brzdy byl horor,ale zvládl to..nyní nás čeká přesun na Slovensko kde Tomáš pojede s FGR Alpe Adrii."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist