Tomas Vavrous v Mugellu na podiu

O vikendu se v italskem mugellu jel dalsi zavod juniorskeho mistrovstvi sveta RedBull Moto GP rokies cup, kam se Tomas presunul ihned po zavode v Assenu.

Od prvnich treninku navazal na svuj vykon v Assenu a potvrdil ho v kvalifikaci, kdy si vybojoval 3 misto a postavil se tak do prvni rady. Od prvniho kola se rozpoutal tvrdy souboj o podium mezi nekolika jezdci vc.Tomase, ktery trval az na cilovou caru. Ve strhujicim finisi dojel Tomas na druhem miste.
Tomas Vavrous: "Zavod v Mugellu nasledoval hned po Assenu. V patek to vypadalo dobre, na motorce jsem se citil ok,a i casy jsem zajizdel mezi prvnimi tremi..Kvalifikace probehla ok, zajel jsem treti cas a postavil se stajne jako v Assenu do prvni rady. Pred zavodem tradicne zacalo prset, tak jsme rychle prezuli na mokre gumy. Start byl ok, posunul jsme se na druhe misto a cely zavod svadel souboj s Arthurem Sissiem z Australie a Espanou ze Spanelska. Klicovy byl najezd doposledniho kola, kde jsmme najizdeli asi v peti jezdcich - tvrde na mne zautocil Ital Baldassari,ale udrzel jsem si svoji stopu ..posledni kolo se to presipalo a rozhodovalo se az na cilovce... jelo nas pet v jedne rade a udrzel jsem si sve druhe misto..trat byla od tretiho kola prakticky sucha,takze gumy meli dost,ale dalo se to zvladnout..s Arthurem to bylo tvrde,ale korektni a jsem rad,ze jsem mohl vystoupit na stupne vitezu. V sobotu vecer jsem se presunul do Salcburku ,podporit svuj tym FGR v zavode IDM a pak si tyden odpocinu..mel jsem nyni 5 vikendu za sebou zavody a tak mi mala pauza prijde vhod...pristi tyden mne ale uz ceka Sachsenring -dalsi zavod RedBull cupu.."

Petr Vavrous manager : ,,Konecne to Tomovi vyslo..od Silverstone patri k nejrychlejsim jezdcum serie,ale vzdy se neco nepovedlo..moc mu to vsichni prejeme..Od Anglie jsme vedeli, ze ma na boj o podium,uklidnil se a v Mugellu to zurocil..skvely pocit..nyni ho ceka stejne tvrda prace na Sachsenringu.."
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist