Tomáš Vavrouš součástí Red Bull Rookies Cupu pro rok 2010

Sezona pro jezdce pardubického týmu Vmotosport Bikers Crown racing teamu neskončila vítězným závodem v Poznani, ani pozvánkou na finále letošního Mistrovství Evropy ve Španělské Albacetě , ale nabrala nový směr pozváním na výběr jezdců od organizátorů prestižního seriálu Redbull Rookies Cupu, určeného pro nejtalentovanější mladé jezdce z celého světa. Tomáš si o pozvání na tuto prestižní akci řekl svými celoročními výkony,které neunikly expertům z týmu Redbull KTM.

Na dráze v italské Adrii se sešla ohromná konkurence 39 jezdců z 25 zemí celého světa. V sázce bylo 7 míst do seriálu RBRC 2010 a 3 místa náhradníků pro tento seriál.

Součástí celého výběru nejsou pouze jízdy na trati, ale komplexní vyzrálost jezdců, schopnost komunikovat s týmem techniků, účast na poradách atd. Na dráze se poté rozpoutal naprosto nemilosrdný souboj jezdců, z nichž všichni touží postavit se na start závodů, které se jedou v rámci Mistrovství světa. Celý program byl rozdělen do 3 testů, kde experti z týmu KTM rozmístění po celé délce dráhy sledovali jednotlivé jezdce a jejich počínání. Od samého počátku bylo vidět, že Tomáš patří mezi desítku nejlepších jezdců na trati, což ocenil i uznáním Alex Barros (jezdec Moto GP), s jehož synem Tomáš na dráze soupeřil.

Nesmírně těžká dráha Adria raceway není příliš vhodná pro motorky a tak se hodně padalo (jen v Q1 bylo přes 10 pádů). Tomáš i v dalších jízdách nenechával nikoho na pochybách o tom, kam chtějí směřovat jeho kroky v roce 2010. Bohužel v jedné z pomalých zatáček dostal „highsidera“ a následoval poměrně lehký pád. Bohužel vyšetření v italské nemocnici odhalilo zlomeninu klíční kosti, což znamenalo konec aktivit na dráze. I přes tento handicap ocenili organizátoři Tomášův výkon zařazením mezi 10 nejlepších jezdců výběru, což pro Tomáše znamená, že se stává součástí seriálu RBRC 2010 jako jeden ze tří náhradních jezdců. Dobře rozjetá kvalifikace slibovala možná lepší výsledek (TOP 7) ale konkurence jezdců byla obrovská a zranění neumožnilo Tomášovi nastoupit do Q3.

Pro Tomáše to znamená, že se v roce 2010 stává součástí RBRC. Měl by absolvovat předsezónní testy a bude připraven k nasazení do závodu v případě potřeby. RBRC nasazuje jezdce do jejich domácích závodů a tak bychom snad měli Tomáše vidět v rámci Velké ceny České republiky na Masarykově okruhu v Brně.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist