První závod vyhrál Martin, Gbelec zatím bez bodu

První závod víkendu v České republice jeli v sobotu odpoledne jezdci seriálu Red Bull Rookies Cup. Na startu tentokrát strávili neplánovaně víc času, protože začalo pršet, museli přezout pneumatiky, závod zkrátili na dvanáct kol a po dalším zdržení a výměně obutí jeli nakonec mladí závodníci klání na devět kol.

Po startu šel do vedení Manuel Pagliani, který startoval z pole position, a okamžitě se snažil svým soupeřům ujet. Na druhém místě byl Bradley Ray a třetí Stefano Manzi. Do druhého kola už Pagliani najížděl s šesti desetinami náskoku na dvojici Bradley Ray a Stefano Manzi. Osm desetin ztrácel na vedení čtvrtý v pořadí Jorge Martin. Český závodník Martin Gbelec byl sedmnáctý.
V polovině klání držel vedoucí pozici Manuel Pagliani, ale již těsně následován trojicí Jorge Martin, Bradley Ray a Stefano Manzi. Pátého jezdce v pořadí Joana Mira dělilo od čtvrtého Manziho už něco přes tři sekundy. Velmi dobře si vedl Martin Gbelec, protože ten se stačil probojovat na třináctou pozici.

Od pátého kola jel první Jorge Martin a to se už také naplno rozhořela bitva o vítězství v závodu a pozice na stupních vítězů. Hned v dalším kole šel do čela závodního pole Bradley Ray následován Paglianim, Martinem a Manzim. Martin Gbelec stále držel bodované třinácté místo.
V posledním devátém kole si vedoucí čtveřice nic nedarovala a nakonec to byl Bradley Ray na něhož pozice na stupních vítězů nezbyla. Z vítězství se těšil Jorge Martin, lídr seriálu, druhé místo obsadil Manuel Pagliani a třetí projel cílem Stefano Manzi. Martin Gbelec bohužel třináctou příčku neudržel a závod dokončil sedmnáctý.

Druhý závod mají jezdci Red Bull Rookies Cupu na programu v neděli 17.srpna v 15:30 hodin.

Red Bull Rookies Cup - závod (1)

Sobota, 16.srpna 2014 - Česká republika
Red Bull Rookies Cup 2014 Brno.PDF

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist