Další pole position pro Haniku

Letošní ročník Red Bull Rookies Cupu má o víkendu na programu poslední dva závody, ve kterých se již nerozhoduje o tom, kdo získá titul, protože ten už má jistý Karel Hanika, ale bojovat se bude především o pozice za českým jezdcem, který tento týden oznámil přestup do mistrovství světa s týmem Red Bull KTM Ajo.

V pátečních trénincích nedal sedmnáctiletý Karel Hanika nikomu ze svých soupeřů šanci a podobným způsobem, i když s pádem, vyhrál také poslední kvalifikaci své kariéry v neoficiálním juniorském mistrovství světa mladých a talentovaných jezdců - Red Bull Rookies Cupu 2013.

Do předposledního závodu sezony startuje Karel Hanika z pole position díky času 2´03,344 sekundy. Do první řady se k němu postaví Španěl Jorge Martin, který zajel kolo za 2´03,500 sekundy a třetí je další Španěl Marcos Ramirez s časem 2´03,682 sekundy.
Oba Španěly nyní dělí čtyřiadvacet bodů a ve hře jich je ještě maximálně padesát. O druhé místo bude kromě Ramireze bojovat také průběžně třetí jezdec Manuel Pagliani. Italovi na Martina schází jen osm bodů, takže motivace tam nikomu chybět nebude.

Jisté je, že to bude v obou závodech pořádná bitva a Karel Hanika bude tím jezdcem, jehož zbytek závodního pole bude chtít porazit. Samozřejmě vítěz letošního ročníku by zase rád sezonu ukončil stylově a jedině vítězstvím v závodu. Máme se tedy na co těšit.

První závod startuje v sobotu 28.září v 16:30 hodin a lze jej sledovat buď v přímém přenosu na stanici Nova Sport nebo na RedBull-TV. Druhý závod je na programu v neděli 29.září a jeho začátek je v 15:30 hodin. Opět je možné ho sledovat na Nova Sport nebo na RedBull-TV.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist