Změna finále AMA SBK

Kvůli hurikánu Ivan byl změněný termín posledního závodu AMA U. S. Superbike, který se jede na okruhu Virginia International Raceway.

Poté, co hurikán Ivan pustošil Severní Ameriku, a poté, co kvůli němu byl zrušený poslední závod AMA U. S. Superbike, oznámilo AMA Pro Racing nový termín závodu, který určí letošní americké šampióny v profesionálním závodění. Na okruhu Virginia International Raceway proběhne poslední kolo ve dnech 9. – 10. října. Z původních tří dnů byl tedy podnik zkrácen na dva dny a dle tiskové zprávy AMA Pro Racing je tento krok zapříčiněn snížením dodatečných nákladů na konání posledního závodu, čímž chtějí představitelé amerického závodění vyjít vstříc zejména menším, soukromým týmům.
V novém termínu se pojede kompletní program, který se měl původně konat ve dnech 17. – 19. září. Diváci tedy uvidí nejen závody tříd Supersport, Superstock a Formula Xtreme, ale i dva závody třídy Superbike. Změněn byl pochopitelně program samotných dnů. Zatímco třída Superstock pojede svůj závod již v sobotu, na neděli jsou připravené závody všech ostatních kategorií, včetně dvou závodů Superbike (jinak se jezdí jeden v sobotu a jeden v neděli).
“Děláme závody namísto tří dnů pouze do dnů dvou,“ říká v tiskovém prohlášení AMA Pro Racing manažer závodní série AMA U. S. Superbike pan Ron Barrick. “Chceme tím pomoci týmům v jejich výdajích na tento závod. Stlačení programu není to, co bychom normálně rádi viděli, ale důležitost tohoto závodu si to vyžaduje.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist