Yamaha testuje v Jerezu

Také továrna Yamaha nelení a pracuje na svých čtyřtaktních speciálech pro MotoGP. Jako své současné centrum si Yamaha vybrala Andalusii.

Dnes také začal testovat zřejmě největší konkurent japonské Hondy. Vše se odehrálo na okruhu Jerez de la Frontera kde si daly svůj sraz tovární jezdci Yamahy. Kompletní pětice jezdců se vozila po okruhu, který byl v odpoledních hodinách zaplaven přívalem vody. Testování na okruhu v Andalusii se účastní Marco Melandri, Carlos Checa z týmu Fortuna Yamaha, Olivier Jacque a Alex Barros z týmu Gauloises Yamaha TECH3, ale i Shinya Nakano z Yamaha d´Antín.
Testování bylo dvakrát přerušené. Nejprve těsně před obědem a to po havárii Nakana. "Uklouzl mi předek", říkal Nakano na adresu své havárie. "Vypadalo to, jako by na trati byl olej nebo něco podobného." Podruhé byly testy přerušené právě pro silnou dešťovou přeháňku, která se přehnala nad okruhem.
Velice sledovaným jezdcem je v Andalusii pochopitelně domácí borec Carlos Checa. "Musíme dohnat ztrátu, kterou jsme zde utrpěli při posledním testování minulý měsíc", říkal Carlos. "Jsme ve fázi definování charakteristik motocyklu, které budeme používat během tohoto roku", doplnil Checa. Jeho týmový kolega, novic ve třídě MotoGP, Marco Melandri, pokračoval ve svém učícím se programu. "Pokračuji během tohoto testu ve svém přizpůsobení tomuto motocyklu. Vzhledem ke své výšce musím změnit svůj posed na motocyklu", říkal Melandri, který opět zdůraznil své překvapení nad sílou motocyklu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist