Yamaha použije nový rám

Dva z továrních pilotů Yamahy použijí ve Welkomu zcela nový rám typu Deltabox.

Carlos Checa z týmu Fortuna Yamaha a Alex Barros z týmu Gauloises Yamaha budou mít v následující Grand Prix v Jihoafrickém Welkomu k dispozici zcela nový rám nové evoluce M1 typu Deltabox. Tento rám poprvé použil Carlos Checa ve volném tréninku na první Grand Prix v Suzuce. Oba jezdci dostanou jeden stroj vybavený tímto novým rámem a budou ho moci srovnávat se svým druhým strojem, který bude mít i nadále standardní rám letošní specifikace YZR M1.
"Počáteční výsledky nového rámu naznačují, že nabízí zlepšení v návaznosti na akceleraci zadního kola, zvětšuje předvídatelnost v nastavení stroje a zvyšuje stabilitu motocyklu při brždění", říká o tomto novém rámu vedoucí projektu Yamahy YZR M1 pan Ichiro Yoda.
Spolu s novým rámem budou mít jezdci opět možnost použít novou aerodynamickou kapotáž, která byla představená již v Suzuce. Zbývající trojice tovární pilotů Yamahy, tedy Norick Abe, Olivier Jacque a Shinya Nakano, budou ve Welkomu používat standardní rám letošního typu stroje Yamaha YZR M1.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist