WSBK Silverstone - 2. kvalifikace

Fantastickou přetahovanou předvedla trojice Chili, Vermeulen, Laconi, kterou na konci kvalifikace dělilo pouze 0,005 sekundy. Jirka Mrkývka bojoval s technickým problémem jeho Ducati (prasklá hlava).

Vynikající bitvu s neskutečným výsledkem předvedla trojice Chili-Vermeulen-Laconi, která si rozebrala první tři místa v kvalifikaci třídy Superbike, a to tak, že rozdíl mezi prvním a třetím jezdcem činí pouhých 0,005 sekundy. Zvítězil Pier Francesco Chili, který jedno kolo zajel za 1:54,794, zatímco druhý Chris Vermeulen byl o 0,002 sekundy pomalejší a třetí Régis Laconi o již zmíněných 0,005 sekundy. Na čtvrtém místě skončil Noriyuki Haga, jehož ztráta však činila již více jak půl sekundy. Pátý se pro odpolední superpole kvalifikoval Troy Corser, šestý James Toseland, sedmý Steve Martin a osmý Gianluca Nannelli. Na devátém místě skončil v kvalifikaci Garry McCoy, desátý byl Marco Borciani, jedenáctý James Ellison a dvanáctý Lucio Pedercini Do superpole se ještě podívá třináctý Haslam, čtrnáctý Sanchini, patnáctý Clementi a šestnáctý Walker.
Zní to až neuvěřitelně, ale náš Jiří Mrkývka se opět potýká s technickými problémy. Tentokrát to odnesl jeden z válců jeho motocyklu, který praskl a začal prosakovat vodu. Jirka tak ve druhé kvalifikaci absolvoval pouze sedm kol, při kterých se nedokázal zlepšit. Konečný tak pro něj je včerejší čas, který mu přisoudil dvacáté startovní místo. Doufejme, že se podaří motocykl do závodu opravit, a že Jura svede boj o nějaké bodované místo.

Aktuální výsledky z Mistrovství Světa Superbike na okruhu Silverstone naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist