WSBK Phillip Island - Superpole

Na pozici pro vítěze superpole se postaví i podruhé v letošní sezóně britský pilot Neil Hodgson.

Pole Position si v odpoledním Superpole zajistil britský tovární jezdec Ducati Neil Hodgson (1:33,030), jenž dokázal jako jediný jezdec stlačit svůj čas pod 1:34. Druhé startovní místo si zajistil vítěz obou kvalifikaci Pierfrancesco Chili (1:34,118), který však zaostal nejen za svými kvalifikačními časy, ale především o více jak jednu sekundu za vítězným Hodgsonem. Protože se všichni přední jezdci kromě Hodgsona v superpole zhoršili, dokázal překvapivé třetí místo získat David Garcia (1:34,184), který zopakoval výkon z druhé kvalifikace. První startovní řadu pak za 1:34,211 uzavře Chris Walker.
Do druhé startovní řady se postaví Walkerův mladší kolega James Toseland, první ne-Ducati jezdec Troy Corser na stroji FP1, nejrychlejší litrový čtyřválec v rukou Gregorio Lavilly a zklamaný Ruben Xaus jenž své kvalifikační kolo nezvládl a byl odsunutý na osmou pozici.
Třetí řadu na zítřejším startu závodů vytvoří Steve Martin, Régis Laconi, Lucio Pedercini a Marco Borciani. Čtvrtou řadu následně vytvoří Mauro Sanchini, James Haydon, Ivan Clementi a Nello Rosso.
Start do prvního závodu je zítra ve čtyři hodiny našeho času (pro ty z vás, kteří si však nepřesunete včas hodinky připomínám, že startuje se podle starého času ve tři hodiny). TV Eurosport vysílá přímím přenosem druhý závod po jehož skončení můžeme zhlédnout v záznamu závod první i závod třídy Supersport.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist