Výborné výsledky Martina Krátkého

Sezóna je v plném proudu a Martin je každou chvíli v jiné části Evropy. Kde byl a jakých úspěchů dosáhl v posledních třech týdnech se můžete dočíst v reportáži.

Bulharsko

První závod se konal v bulharském městě Plovdiv. Sešlo se tam přes třicet jezdců z Evropy a svou účastí ozdobil závod několikanásobný americký šampion ve stuntridingu Bill Dixon. Pro něj to bylo i poprvé kdy mohl srovnat síly s evropskými jezdci. Závod bohužel skončil předčasně a to po informaci od organizátora, že nemá peníze na slibované výhry. Finále se již nejelo a za výsledky závodu se bralo pořadí po sobotním semifinále. V něm Martin obsadil 3. místo a získal skalp Billa Dixona, který skončil na 5. místě.

Top 5
1. místo Marcin Glowacki, Polsko
2. místo Arunas Gibieza, Litva
3. místo Martin Krátký, Česká Republika
4.místo Jose Angel Cuadrado, Španělsko
5.místo Bill Dixon, USA



Holandsko

Další závod se konal ve čtvrtek před Moto GP víkendem v Assenu. Jednalo se o první ročník závodu pod názvem Dutch Stunt Jam. Jelo se na ploše uprostřed rychlobruslařského oválu a závodu se zúčastnilo kolem 20 jezdců převážně z Holandska a Belgie. Martin jasně ovládl kvalifikační a finálovou jízdu a zaslouženě zvítězil před Kimem Van Hoeckem z Belgie a třetím Dennisem Jansenem z Německa.
Top 3
1. Martin Krátký, Česká Republika
2. Kim Van Hoeck, Belgie
3. Dennis Jansen, Německo

Polsko

O víkendu 4. - 6.7. se v polském městě Bydgoszcz už po šesté konala akce pod názvem STUNT GP Poland, která byla jako loni závod Mistrovství světa federace EMC. V letošním roce se kromě Martina zúčastnilo několik jezdců z ČR. Kromě Martina to byl i Adam Peschel, Michal Martínek, Mirek Sporťák Frey a Jaroslav Janovský.

Na start závodu se postavilo přes 40 jezdců a kromě Evropanů zde bylo také několik jezdců z Japonska. První dva dny závodu, kdy v pátek probíhala kvalifikace a v sobotu semifinále bylo nádherné letní počasí. To se ale změnilo a nedělní finále se jelo na mokru a někteří jezdci i za hustého deště.
Sobotní a nedělní výsledek se sčítal dohromady. To znamenalo, že pro dosažení dobrého výsledku musel jezdec zajet perfektní jízdu jak na suché dráze tak i na mokré. Pro některé jezdce ta "mokrá" část znamenala ztrátu potřebných bodů a propadli se v listině hodnocení.
Po semifinálových jízdách byl Martin na druhém místě a toto skvělé místo udržel i po nedělním finále. Pořadí zbylých českých jezdců v závodě bylo následujcí: Adam Peschel 10.místo, Michal Martínek byl 19., Mirek Sporták Frey obsadil 28.místo, a Jaroslav Janovský byl 29. v celkovém hodnocení.
Zleva: Adam "Special" Peschel, Martin Krátký, Michal "Mike" Martínek, Jaroslav Janovský a Mirek "Sporťák" Frey.

Top 10
1. Marcin Glowacki, Polsko
2. Martin Krátký, Česká Republika
3. Kevin Parussini, Francie
4. Hiroyuki Ogawa, Japonsko
5. Shinsuke Kinoshita, Japonsko
6. Dai Yabiku, Japonsko
7. Kevin Lyvinec, Francie
8. Vitaliy Davidovich, Bělorusko
9. Mike Jensen, Dánsko
10. Adam Peschel, Česká Republika



Další akce kde můžete Martina vidět bude příští týden Czech Stunt Day  (www.czechstuntday.cz) v Ostravě kde si to čeští jezdci rozdají o post jedničky.

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist