Ve věku 74let zemřel Earl Hayden

Dlouholetý boj s rakovinou prohrál Američan Earl Hayden, otec Nicky Haydena, jezdce MotoGP a WSBK, který v roce 2017 podlehl následkům zranění, která utrpěl při dopravní nehodě. V motocyklové komunitě bylo jméno Earla Haydena pojmem a on sám navštěvoval paddocky šampionátů po celém světě, kde byl vždy srdečně vítaným hostem.

Jako závodník strávil Earl Hayden na dvou kolech celkem dvacet let a jeho číslem byla #69. Stejné číslo pak používal jeho dnes zesnulý syn, mistr světa MotoGP z roku 2006, Nicky. Proč si Earl toto číslo vybral on sám zdůvodnil tak, že se čte stále stejně, třebaže je vzhůru nohama. Což jak víme není u jezdců na motorkách až takový problém to někde otočit.

Z rodiny Earla Haydena vzešli tři známí závodníci. Všichni tři byli jeho synové. Prvním byl celosvětově známý Nicky, který působil v AMA a prestižních světových šampionátech MotoGP plus WSBK. V domácích šampionátech AMA Superbike zase slavili úspěchy Tommy a Roger. Všichni tři bratři zajeli společně na stupně vítězů v roce 2002 v rámci Springfield TT.

Earl Hayden a jeho žena Rose dělali maximum proto, aby jejich děti měly šanci představit svůj potenciál. A nebyla to jen nejbližší rodina, kterou podporovali, Earl Hayden byl mentorem a podporovatelem spousty dalších talentů především z oblasti Owensboro a Kentucky. Zůstali po něm manželka Rose, synové Tommy a Roger, dcery Jenny a Kathleen a vnoučata. Syn Nicky zemřel v roce 2017.

Čest jeho památce.

Earl Hayden a jeho syn Nicky ...

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist