Ve funkci prezidenta FIM pokračuje Jorge Viegas

V pátek 2.prosince byl v rámci zasedání výročního valného shromáždění FIM v italském Rimini znovu zvolen prezidentem FIM Jorge Viegas. Jeho úspěšná kandidatura byla oficiálně potvrzena ziskem 99 procent hlasů přítomných zástupců národních federací.

Jorge Viegas se narodil v portugalském městě Faro, získal magisterský titul v oboru ekonomie (mezinárodní vztahy) a jeho cesta k motorkám začala již v roce 1974, kdy poprvé závodil v motokrosu. Později přestoupil na okruhové závody a dokonce se zúčastnil několika závodů Grand Prix do 250ccm a také vytrvalostního klání 24 hodin Le Mans. Po několika letech práce jako novinář se v roce 1990 stal prezidentem portugalské federace (FNM/FMP). Později byl portugalskou vládou jmenován prezidentem okruhu Estoril.

Než se Jorge Viegas ujal v roce 2018 poprvé funkce prezidenta FIM, zastával v rámci FIM již delší dobu řadu funkcí a to počínaje členstvím a vedením propagační komise FIM v roce 1992 nebo byl v letech 1996 až 2014 jmenován na různá období viceprezidentem FIM. Několik funkčních období působil také jako člen představenstva FIM a rovněž byl členem Portugalského olympijského výboru.

„Jsem velmi vděčný za trvalou podporu, které se mi dostalo, a za ty federace, které měly pocit, že si jejich hlas zasloužím,” uvedl Jorge Viegas po svém znovuzvolení. „Poslední čtyři roky byly úžasnou cestou, která byla možná jen díky neuvěřitelnému týmu s nímž jsem pracoval. Nikdy nedokážu vyjádřit dostatečnou vděčnost za jejich motivaci, dostupnost a přátelství, jsou jako moje rodina.”

„Musím také poděkovat národním federacím a CONU za vynikající úspěchy, kterých jsme společně dosáhli díky našim společným cílům, což byla kombinace tvrdé práce a hlavně skvělé spolupráce. Je mi velkou ctí, že můžu pracovat s každým z vás, a mým největším přáním je, abych se o vás staral i v budoucnu.”

„V souvislosti se 120. výročím FIM v roce 2024 jsme již vypracovali řadu iniciativ, které nyní můžeme začít plánovat a realizovat spolu s mnoha dalšími plány, které máme na další čtyřleté období a doufejme, že i na období následující,”
dodal závěrem Jorge Viegas.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist