Vašek Bittman o Schleizu

Václav Bittman dokončil závod ME 125 v německém Schleizu na 14. místě, přesto si stále drží pátou pozici v celkové klasifikaci.

Motocyklový závodník Václav Bittman v letošní sezóně poprvé získal titul Mistra České republiky, když se radoval z vítězství ve třídě 125 ccm. Vedle našeho šampionátu nastupoval Vašek Bittman také v seriálu Mistrovství Evropy, který poprvé absolvuje celý. Vaškovi v průběžném pořadí patří stále páté místo, o které se nyní dělí s německým jezdcem Manuelam Mickanem. V posledním závodě, který se konal na německém okruhu Schleiz, se Vaškovi příliš nedařilo a čtrnácté místo v cíli nedělního závodu jistě není pozice, na které by chtěl jezdec ze středočeské Činěvsi končit závody.
"Bohužel se nám poslední dvě Evropy vůbec nepovedli," vzpomíná Václav Bittman na poslední dva závody v šampionátu starého kontinentu. "Ve Švédsku nás zradila technika, ale v Německu jsem zradil já. Motorka fungovala celý víkend fakt super, ale já to prostě vše kazil jak se dalo. Vůbec mi ta trať nesedla a pořád jsem dělal nějaký chyby. Bohužel jinak tomu nebylo ani v závodě. Ze čtrnáctého místa na startu se mi podařilo dost dobře odstartovat a po prvním kole jsem byl na osmém místě, s čímž jsem byl za daný situace spokojený.Pak mě předjel Conti na Aprilce a já se tak propad na deváté místo. Zbytek závodu jsem vodil asi pětičlennou skupinu, ale čtyři kola před cílem jsem udělal chybu a vyjel jsem ven a bylo po výsledku. Do konce závodu se mi je ještě podařilo dojet a v posledním kole jsem byl už opět skoro ve vedení skupinky, ale opět jsem byl trošku delší na brzdy a zase mě oškubali. Takže bohužel až 14. místo. Doufám, že v posledním závodě ve Španělsku se mi povede zajet dobrý výsledek a tím i zdárně ukončit letošní sezónu."
www.vaclavbittman.com

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist