Tým Ducati Fila začal testovat

Na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie začal testovat tovární tým Ducati svou novinku Ducati 999. Jezdcem je pouze Xaus, když Hodgson se léčí po operaci zápěstí.

Daleko od ideálních podmínek probíhá také testování na okruhu Valencia kde je v největší pozornosti tovární superbikový tým Ducati Corse, tedy tým Ducati Fila. Tým na okruhu testuje pouze se španělským jezdcem Rubenem Xausem, protože jejich druhý jezdec Neil Hodgson prodělal před Vánocemi menší operaci zraněné levé zápěstní kůstky a nyní je uprostřed osmitýdenní rehabilitace. Tým však doufá, že na dalších testech, které proběhnou opět ve Valencii 21. - 23. února již nebude Hodgson chybět.
Za teploty vzduchu pouhých 12°C a povrchu okruhu pouhých 14°C zajel první den testování Ruben Xaus neuvěřitelných 100 okruhů, při kterých zajel nejrychlejší čas na jedno kolo 1:35,3 min. Hlavní pozornost soustředil tým na novou přední pneumatiku Michelin a na nastavení zadní části motocyklu.
"Tento test jsem potřeboval, abych se zbavil některých vánočních neduhů", říkal Xaus na konci dne. "Testovali jsme množství nových předních pneumatik, které byly opravdu dobré. Na Ducati 999 se stále více začínám cítit jako doma."
Tým Ducati Fila na okruhu ve Valencii testuje i dnes.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist