Tiskovka v Tokiu

V japonském Tokiu proběhla tisková konference u příležitosti zahájené kampaně před první Grand Prix letošní sezóny, která se jede na tamním okruhu v Suzuce.

V japonském Tokiu byl poprvé představen letošní model továrního motocyklu Suzuki GSV-R, se kterým se Kenny Roberts a John Hopkins zúčastní letošní sezóny MotoGP. Nová Suzuki se představila v černém zbarvení s logy sponzorů (Motul, Michelin, Yoshimura, NGK, RK Excel a D. I. D.) ovšem stále bez generálního partnera. Je proto otázkou, jak dlouho bude továrna ochotná financovat nákladný projekt motocyklu pro třídu MotoGP. Oficiální představení týmu Suzuki Racing je naplánované na 21. února na okruh Jerez de la Frontera, kde továrna u příležitosti IRTA testů svolala velkou tiskovou konferenci.

Suzuki GSV-R model 2003

Ve stejný den, na stejném místě a při stejné příležitosti, představila i továrna Kawasaki svůj letošní model motocyklu Kawasaki Ninja ZX-RR, se kterým se tak jako Suzuki, zúčastní šampionátu MotoGP. Představení stroje ZX-RR se vedle Akiry Yanagawy zúčastnil také australský pilot Garry McCoy, který pronesl: "Když jsem poprvé testoval tento motocykl, okamžitě jsem si všiml jak má silný motor, ale měl některé problémy na podvozku. Díky úsilí týmu a inženýrů z Japonska jsme za poslední měsíce udělali obrovský pokrok. Nemám žádných pochyb o kvalitě tohoto motocyklu."

Kawasaki Ninja ZX-RR model 2003

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist