Tiskovka KTM

Ve Vídni představila rakouská KTM svůj nový "websajt" a oznámila svůj úmysl jet v příští sezóně na divokou kartu několik závodů třídy MotoGP.

V rakouském hlavním městě Vídni koncem minulého týdne představila továrna KTM svou novou internetovou stránku, kde si nyní mohou novináři po povinné registraci prohlédnou veškerá data týkající se závodních aktivit tohoto výrobce.
Na tiskové konferenci byli z týmu KTM Red Bull jeho manažer Harald Bartol a italský jezdec Roberto Locatelli, kteří oba hovořili o projektu silničních závodů. Druhý jezdec týmu francouzský pilot Arnaud Vincent na této akci chyběl, protože se rehabilituje po své operaci zraněného kotníku, kterou opět prodělal jen týden před touto akcí.
Harald Bartol mimo jiné hovořil o nedávných testech, které tým prodělal na španělských okruzích Almeria a Valencia. “Byla to první zkouška, skutečný test budeme však mít až v prvním závodě v Suzuce“, říkal Bartol jehož slova sdílí i bývalý Mistr Světa třídy 125 ccm Roberto Locatelli, kterého vstup do tohoto továrního týmu je úzce propojený s nasazením stroje KTM do třídy MotoGP jenž se má uskutečnit v roce 2005, ale již během příštího roku by se mělo podle Bartola začít testovat a snad dokonce by čtyřtaktní stroj třídy MotoGP měl v příští sezóně být nasazený na divokou kartu do několika závodů. “Přes všechno si myslím, že závody jsou nejlepší test“, odůvodňuje nasazení stroje na divokou kartu Harald Bartol.
Tým KTM Red Bull odcestoval včera do Japonska kde se poprvé účastní závodů silničních motocyklů. Oficiální prezentaci má tým naplánovanou na 3. dubna na okruhu Suzuka.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist